Обратно към категорията

ПРОТЕСТ В СТОЛИЦАТА И ДНЕС, В БСП ЗАПОЧВА ПОДПИСКА, Д. ПЕЕВСКИ:”НЕДОВОЛНИ СА ИЗПЛАШЕНИТЕ”

   

ПРОТЕСТ В СТОЛИЦАТА И ДНЕС, В БСП ЗАПОЧВА ПОДПИСКА, Д. ПЕЕВСКИ:”НЕДОВОЛНИ СА ИЗПЛАШЕНИТЕ”(обобщение в акценти от печата)

Подписка за свикване на извънреден Национален съвет на БСП, който да насрочи Конгрес на партията за свалянето на партийния лидер Сергей Станишев, организират членове на Националния съвет на БСП, научи в събота Mediapool. Инициативата е започнала в петък вечер след срещата, на която председателят на левицата обясни пред своите депутати, че партията е във фактическо състояние на война с ГЕРБ и поради тази причина Делян Пеевски трябва да оглави ДАНС.


”Гласувахме с отвращение уж да се противопоставим на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а за сметка на това направихме ДАНС силова групировка за рекет. Не може на ГЕРБ да бъде противопоставено по-зловещото лице на ГЕРБ, което четири години се бореше срещу нас”, коментираха пред Mediapool червени депутати.

Според неофициални източници своите подписи под искането за свикване на извънредно заседание на Националния съвет, а след това и на Конгреса, са поставили над 30 членове на Националния съвет. Всичките настояват за отстраняването на Станишев.

”Очакваме поне още петдесет подписа и тогава свикването на партийния пленум ще бъде възможно. Свикването на Конгреса е реалистично до месец, най-много месец и половина”, коментираха те.

Проблемът е не само за държавата, но и за БСП

Според депутати от БСП не само държавата има проблем с овластяването на кръга ”Пеевски”, което макар и с неохота е направено с протекцията на Станишев, а и самата партия.

”Имаме вътрешен проблем. Вместо да покажем, че ние сме алтернатива на ГЕРБ, сме на път да доведем Бойко Борисов на бял кон. Срамът тук е най-малкия ни проблем. По-големият е, че тази партия влезе за втори път в управление в модерната ни история и отново доказа, че вместо социална е олигархична”, казаха социалисти, които доскоро се брояха от близкото обкръжение на Сергей Станишев.

Представителите на левицата коментират възможността Делян Пеевски да бъде отстранен от ДАНС като шанс за възстановяването на крехкото доверие на избирателите. В същото време това по никакъв начин не омаловажава факта, че Станишев е наложил гласуване за Пеевски, коментират в редиците на БСП.


Недоволството в БСП по места е много по-голямо, отколкото дори сред депутатите, които твърдят, че са гласували с омерзение за Пеевски.

Кадиев: Незабавна оставка на Станишев и Пеевски

Оставка на новия шеф на ДАНС Делян Пеевски, за да има държава, която е с хората, и оставка на Сергей Станишев, за да има БСП, поиска депутатът от левицата Георги Кадиев…

"С решението за Делян Пеевски за 10 минути унищожихме 4-годишен труд на стотици хиляди леви (и не само) хора в България, труд да сме алтернативата на унищожителното управление на ГЕРБ, да сме носители на морал, честност и професионализъм", пише Кадиев. Той допълва, че с това решение на Народното събрание е издигната "Берлинска стена между БСП и обществото", която ще се руши с години.

Преди това депутатът от БСП Димчо Михалевски, който гласува ”за” Пеевски с омерзение, поиска прошка чрез Фейсбук от симпатизантите на партията.

"Сигурен съм, че ако искаме да си върнем държавата и хората да се чувстват нормално трябва да прекратим престъпната схема наложена от Бойко Борисов и Цветанов. Още по-сигурен съм обаче, че това не може да стане с подобни на техните методи. Вчера нанесохме най-голямата обида на хората работещи в сигурността. Трябва асиметрични методи на методите на ББ и ЦвЦв. Така е и по-честно и по-демократично. Лично ме е срам от решението ни вчера. Голям грях направихме спрямо хората. Дано времето и работата ни, ни дадат мъничък шанс да се реваншираме. Простете!", написа в профила си Михалевски.


§§§
Камен Костадинов: Делян Пеевски показа култура на европеец

Това е мъжка постъпка. Очевидно виждайки опитите да се дестабилизира държавата, господин Пеевски показа, че има отношение към държавността и е готов да се оттегли. Така заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов коментира пред "Дневник" писмото на новия шеф на ДАНС Делян Пеевски, в което той заявява, че е готов да се оттегли.

Според Костадинов става дума за съобразяване с мнението на обществото, с което Пеевски е показал ”култура на европеец”.

”Без значение че натискът е некоректен, той показва, че за него мнението на гражданското общество е важно", коментира още Костадинов. По думите му Пеевски има амбиция да се случат добри неща в сектора "Сигурност" и той можел да допринесе за това по много начини, дори и да е шеф на ДАНС. Днешната му постъпка, която цели да не допусне дестабилизация на държавата, е в тази посока”, каза още депутатът от ДПС.

Той допълни, че посланието на Пеевски има политически смисъл и по каква процедурата парламентът ще преразгледа решението за избора му вълнува много малка част от обществото. Костадинов каза, че има много случаи, в които Народното събрание с едно решение е сменяло предходно свое решение.

§§§
Новият шеф на ДАНС в оставка:
Обикновените хора не протестират срещу мен, а тези, които се страхуват

Протестите не са реакция на обикновените хора, а на уплашените, които се страхуват, че цялата истина за всичко, което са правили, ще излезе наяве, защото не може да има адекватна реакция, без хората да видят какво правя, обяви Делян Пеевски в интервю за вестник ”Преса”, дадено в петък и публикувано в събота. Само 24 часа по-късно той вече е шеф на ДАНС в оставка, след като премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще приеме оставката му. В петък срещу назначението му в спецагенцията протестираха над 10 000 души. Изключително остри бяха и реакциите на евроатлантическите партньори на България. За събота и неделя са организирани нови демонстрации.

”Всички тези протести са провокирани и организирани от тези лица, ясно ги видяхте, да не ги посочвам поименно, които се притесняват от това назначение”, обясни Пеевски. В събота неговите медии излязоха с новината, че протестите са организирани от ГЕРБ, защото бившият министър на енергетиката Делян Добрев бил забелязан сред тълпата.

Пеевски допълни, че в ДАНС е бил посрещнат ”много добре” и е бил помолен от своите предшественици да осигури приемственост в работата на спецагенцията. Бившият депутат от ГЕРБ хвърли и светлина върху начина, по който се озовал на поста.

"Решението го взех след поканата на премиера, защото смятам, че имам дълг към държавата, и защото съм убеден, че България се нуждае от много решителни действия в момента. Смятам с моите дългогодишни познания във всички сфери на управлението, че мога да помогна на държавата си. Нямам друг мотив да приема този пост”, каза той и обеща вече да не прави политически изказвания. Това най-вероятно няма да се случи, защото най-вероятно той ще се върне в парламента.

”Ще работя единствено за България, защото смятам, че държавата го заслужава. Хората са изключително бедни, измъчени от всичко, което се е случвало досега. И търсят надежда. Надявам се с нашите действия да им дадем тази надежда - че нещата в България вече ще се развиват по различен начин”, обяви още Пеевски.

Той допълни, че има изкуствено напрежение, което се създава чрез активизиране на престъпни групи, които са имали определени взаимовръзки с предишни управляващи.

”Не мога да разбера реакциите на предишните управляващи. Ако нямат от какво да се притесняват, те би трябвало да приемат тази промяна, която е за добро за държавата. Тя е с цел да може да се изчисти корупцията, да се спре изцяло контрабандата в държавата, да се спрат всички ДДС схеми, да се напълни хазната, за да могат хората да живеят по-добре. Моите действия са насочени само към това. Ако хазната се напълни и икономиката тръгне, надявам се хората да бъдат доволни. Ако не се случи - ще бъда виновен само аз”, каза новият шеф на ДАНС.

По отношение на критиките на президента Пеевски заяви, че не може да си ги обясни.

”Той не е видял нищо от моите действия, за да може да съди. Нека президентът да види как работя и от позицията си на държавен глава да прецени дали е правилно или грешно това назначение”, каза бившият депутат от ДПС.

Пеевски заяви, че е получил пълен достъп до класифицирана информация на най-секретно ниво, който е имал и преди. Той гарантира, че няма да има проблеми с партньорските служби, въпреки неофициалните информации, че всички евроатлантически партньори на България са силно разтревожени от назначението му.

Първите му действия ще бъдат насочени към стабилизиране на бюджета на държавата, пресичане на контрабандата и ДДС измамите. Пеевски обеща и пълна публичност при работата на ДАНС.

В отговор на въпрос как ще се държат неговите медии ще отразяват изявите му в ДАНС, той каза: ”Медиите трябва да се държат обективно към всички. Когато правя добри неща, смятам, че е редно да се отразят обективното, ако бъркам - да бъда критикуван”.

§§§
Около 10 000 души в София отново на протест, този път срещу правителството

Площад "Независимост" пред сградата на Министерския съвет в събота вечерта отново се изпълни с протестиращи, въпреки съобщението, че Делян Пеевски ще бъде махнат от поста шеф на ДАНС. Броят на хората бе почти толкова, колкото бяха на площада преди ден – около 10 000 души.

Разликата с петъчната демонстрация бе, че този път скандиранията бяха срещу цялото правителство и присъстваха много повече хора с национални флагове. Най-често се чуваха възгласите "Оставка", "Орешарски вън", "Червени боклуци" и "Избори".

След около час престой пред сградата на Министерския съвет шествието потегли към Народното събрание. Сред манифестиращите се чу, че две от стъклата на телевизионната кола на ТВ7 са счупени. Колата е била спряла в близост до фонтана пред сградата на президенството.

След Народното събрание, където множеството както вчера скандира лозунги за оставка на правителството, голяма част от хората се насочиха към Орлов мост. Там движението бе блокирано. Протестното шествие продължи след това по бул. "Евлоги Георгиев", бул. "България", задръсти за кратко трафика на кръстовището при моста до НДК и след това се насочи към бул. "Витоша".

Към 23.30 часа демонстрантите спокойно се разотидоха, без да се налага униформените да ги подканят към спазване на реда. Нямаше никакви прояви на агресия към полицията. В края на проявата на ул. "Раковски" имаше между 1000 и 2000 души.

От самото си начало в петък протестите се организират основно от последователите на групата във Фейсбук "Не искам Делян Пеевски за шеф на ДАНС", която вече има над 66 500 последователи.

Слухове, че бившите управляващи имат намерение да се включат организирано в планираната за неделя демонстрация се появиха още в петък. Тогава пред Министерския съвет бяха забелязани бившите министри на регионалното развитие и икономиката, а сега депутати от ГЕРБ - Лиляна Павлова и Делян Добрев. По този повод в събота от ДСБ, които призовават симпатизантите си към масово недоволство, коментираха, че съпартийците на Бойко Борисов нямат право да се включват в демонстрациите срещу Пеевски, тъй като те "отгледаха този Франкенщайн".












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#129 bivsh atakist 29.04.2017 07:23

ivo li si ,kyv si stiga si povtarial samo edno i syshto.Izmisli neshto novo ,ili i ti kato BOKO misleneto ne ti e silna strana.na nego mu vikame tikvata.A tebe kak da te nazovem?naprimer papagala.ako se setish za neshto po originalno ,molia spodeli.


#128 monstakill 29.04.2017 07:18

Boko tikvestoto mutrenskoto upravlenie ni dokara do totalen krah.GERB totalitarna struktora ,koiato ma4ka vsi4ki koito sa svobodo misleshti i ne priznavat partiiniat im BOG BOKO.Politsiata i drugite silovi dyrjavni struktori sa se prevyrnali v represivni pateritsi na GERB.Boko i kompania sa gotovi na absolutno vsi4ko ,s absolutno vseki za da gi ima v politikata.koruptsia e vtoroto ime na GERB.vseki e 4ovek na niakoi,ako ne si popadash v izolatsia.Taka nabirat 4lenove za GERB s represii i iznudvane.Prosto kogato se sblyskash s tazi mutrensko represivna mashina razbirash ,4e sam 4ovek niama nikakyv shans.

 

 

#127 Марвин Лари точица 18.05.2014 06:35

Това е да уведоми широката общественост, че Марвин заем заемодателите финансиране CO LTD откри възможност за всички нуждаещи се от финансова помощ.Ние даваме заеми на физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем език и състояние. любезно форма по-долу и изпратите по електронна поща Marvinlarryloanfirm@yahoo.com Кредитополучателите информация необходима запълване и да се върнете. Пълни имена:... Адрес за контакти:... Страна:... Сума:... Заем Продължителност:... Цел на кредита:... Професия:... Секс:... Age:........... Телефонен номер:... Семейно положение:... Най-добри пожелания Марвин Лари точица


#126 Цонев 26.06.2013 12:15

Иво, разбрахме че ти е надраскана плочата приятел!

 

 

#125 Иво 26.06.2013 12:00

Сами се лъжете, сами си вярвате, сами си изнасяте речи Никой вече не ви ще! Не ви искаме обясненията,словоизлиянията и т.н. Сбогом, другари! Завинаги!


#124 образ безподобен 26.06.2013 08:34

Този "Иво" е някакъв интелектуален шедьовър! Даже и не разбрал, че "аз" включва и него в констатациите си.

 

 

#123 тончо 26.06.2013 08:21

Иво, аз ... чуйте, няма лошо че се протестира до гуша ни дойде на всички да ни правят на маймуни. Ако сегашния протест не роди задължително гласуване за всички българи за да се елиминира в известна степен купения вот на неграмотни граждани няма никакъв смисъл от тези протести. Нашите партии не искат задължително гласуване за всички, знаем защо! А за продажбата на тези 33% от ЕРП го повторих 100 пъти на Иво за да разбере че олигархичните интереси са общи! Успех и слънчево лято!


#122 Иво 26.06.2013 08:05

Четете бе хора вникнете в думите ми вече един човек прозря че в този форум участниците са направо смешни! Сами се лъжете, сами си вярвате, сами си изнасяте речи Никой вече не ви ще! Не ви искаме обясненията,словоизлиянията и т.н. Сбогом, другари! Завинаги!

 

 

#121 аз 26.06.2013 05:50

Имам чувството, че двама души тук си пишете и пишете...няма лошо, ама поне никовете ви да си бяха постоянни. Социалистите са в патова ситуация - това се вижда. Герберите не смеят да си вирят много носовете, щото...те си знаят. До тук добре. И едните, и другите обаче са се развихрили във форумите и социалните мрежи и като едни смешни матросовци се опитват да се хвърлят пред амбразурите (онлайн, естествено). Душички малки! Спете спокойно - децата ни май пораснаха и вече си искат своето, и така като гледам няма да отстъпят лесно. А, и още нещо - една "местна интелектуалка" яко се е запенила в последните седмици в подкрепа на бесепето. Чета я тук-там...от нея отърване няма. Вероятно иска да докаже сама на себе си, че се е продала да пиарства не за жълти стотинки, а поради идейни прозрения внезапни. Последният и бисер цитирам е "в България никога не е имало нито комунизъм, нито социализъм". ... Дядо ми, убит от комунистите, сигурно се обърна в гроба. Та мисълта ми беше -от бесепари -кариеристи не чакай нито съвест, нито чест. Оперирани са.


#120 до пича, Иво 25.06.2013 19:50

Хайде момчета, поровете се и вижте кой купи държавните дялове. И дали няма да спечели? Ами ако в едното дружество е "Пашата", а в другото - ТИМ, ще разберете ли защо Б.Б. продаде "никаквите" държавни дялове. А вий стойте на амбразурата.

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!