Обратно към категорията

Искат ли българските граждани в елховското село Бояново да бъдат настанени бежанци?

   

Искат ли българските граджани в елховското село Бояново да бъдат настанени бежанци?Искат ли българските граджани в елховското село Бояново да бъдат настанени бежанци?

тема за коментари
В с. Бояново, близо до Ямбол живеят около 700 човека, предимно възрастни хора. Повечето от тях са притеснени и не искат в селото (евентуално) да бъде изграден бежански център.
„Сега едвам оцеляваме, в градовете трудно се справят хората, а представете си как е тук на село. Само това остава да си залеят с бежанци с друга вяра, култура и разбирания. Не ги искаме, страх ни е от тях !“ коментират местни.
“Хората не искат бежанци тук. Ще направим общоселско събрание и ако решат, ще протестираме”, обясни и кмета Кръстьо Драганов.
 
Труд:  Очаква се в още странджански села да бъдат построени лагери за преселниците.
В Бояново намеренията на управляващите са да направят бежански център в едно от трите бивши поделения на селото – на сапьорния батальон.Той призна, че от съселяните си научил, че миналия петък областният управител на Ямбол заедно със специалисти по ВиК и електрификация огледали терена. “Никой не ме е търсил, нито е разговарял с мен по темата за бъдещ бежански център”, призна Драганов. Той разказа, че местните обаче знаят за намерението на управляващите да докарат преселници в селото. Засега не било ясно само дали бъдещият център ще е от отворен или от затворен тип.
 
„Към момента няма никакво движение около казармите и нищо не подсказва за коментираните ремонти, но факт е че вече втора комисия е идвала на оглед. И когато вероятността 2000 бежанци да бъдат настанени в Бояново стане официално решение, сигурно ще е много късно да протестираме и заплашваме със затваряне на пътища“ пишат колегите от boyanovo.info
 
Не е ли злоупотреба с власт настанянаването на бежанци, които повечето граждани определят като опасни?  
Не трябва ли да се допитат властимащите до народа?
Не трябва ли да  се направи референдум и ясно да се определи дали, хората са ЗА или ПРОТИВ настаняването и разселването на чужденци от Сирия , Афганистан и други подобни държави , които изобщо не се вписват в миролюбивия и либерален начин на живот на българските граждани. 
 
Снимки: ЕПА/БГНЕС, Бтв 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Димо 04.10.2016 04:19

Искат не искат тука до 2 месеца трябв да ппристигат талибаните към 2000 парчета и тогава ще стане страшно в градът по шзле ще стане от Харманли а както са 2000 лесно ще вкарат най малко още 2000 и тогава жална ни майка ще ревем но ще е късно


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!