Обратно към категорията

Информация от Община Ямбол за списъците на заличените лица

   

Информация от Община Ямбол за списъците на заличените лицаИнформация по повод списъците на заличени лица във връзка с предстоящите избори
Община Ямбол уведомява гражданите, че на сайта на общината www.yambol.bg  в раздел „Избори 2016“,  от 26.10.2016 г. са публикувани:
- Списък на заличените лица от избирателните списъци в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г. (чл.39, ал.1 от ИК) и
- Списък на заличените лица от избирателния списък за произвеждане на национален референдум на 6 ноември 2016 г. (чл. 39, ал. 1 от ИК във вр. с чл. 8, ал. 2 и параграф 2 от ПЗР на ЗПУГДВМС). 
Списъците са изготвени по избирателни секции.
В забранителните списъци са включени лицата, вписани в избирателния списък по настоящ адрес, лицата с издадено удостоверение за гласуване на друго място, вписани в списък за гласуване извън страната, поставените под пълно запрещение и лишените от свобода. Списъкът се предоставя на секционните избирателни комисии от органите по чл.23, ал.1 от ИК заедно с избирателните списъци.
Избирател, който установи преди предаване на избирателните списъци на секционните избирателни комисии, че не е на лице или е отпаднало основанието за включване в списъка може да подаде заявление по образец Приложение № 12 или Приложение № 13 за изключване от списъка на заличените лица в срок до 03.11.2016 г. до кмета на Община Ямбол.
Избирател, който установи в изборния ден, че е вписан в списъка на заличените лица, има право да гласува, ако представи удостоверение по чл. 40, ал. 1 от ИК (в случаите по чл. 38, ал. 2, т. 1 и 2 от ИК или при погрешно вписване в списъка), че е отпаднало основанието или не е налице основание за вписването му в списъка, или ако се яви в избирателната секция по постоянен адрес в случаите по чл. 38, ал. 2, т. 4 и 6 от ИК.  Удостоверението се издава от кмета на общината, района, кметството или от кметския наместник в изборния ден по образец, утвърден от Централната избирателна комисия, след извършване на проверка за наличие или липса на основание за вписване.
За изключване от списъка на заличените лица, заинтересованата стана следва да представи документи за доказателство.
Гражданите могат да подават заявление в срок до 03.11.2016г. :
-     в сградата на Община Ямбол на ул. „Г. С. Раковски“ № 7  - етаж 2, стая 214
дирекция „Регистрация и гражданско състояние“, всеки работен ден от 08.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 17.00 часа. На  29.10.2016 г. (събота) заявления се приемат  от  8.00  до  16.00 часа.
-    чрез електронната поща на общината на адрес : yambol@yambol.bg. Заявление със същото съдържание и подписано с електронен подпис.

                 

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!