Обратно към категорията

Ремонтът на зала „Сливен“ приключи

   

Ремонтът на зала „Сливен“ приключиРемонтът на зала „Сливен“ приключи. Зам.-кметът Пепа Чиликова получи ключовете от Тодор Дечев, който представлява консорциума – изпълнител на дейностите. „Официалното откриване на обекта ще бъде на 21 декември с Коледен концерт“, информира Пепа Чиликова.

„Ремонтът започна при предишното ръководство на общината и тогава бяха осигурени само част от средствата. Чест прави на новото ръководство, в лицето на кмета, за осигуряване на останалите необходими средства. Благодаря и на зам.-кметовете г-н Кондузов, г-жа Чиликова и други, които участваха и помогнаха, за тяхната подкрепа, защото иначе нямаше как да се случат тези неща“, каза Тодор Дечев. Той пожела залата да се изпълни с живот и съдържание и гражданите на Сливен да се радват на новата придобивка.

Началото на строителството по зала Сливен беше поставено през 2014 година. Заради липса на средства ремонтът беше прекратен през 2015 г., тъй като общата стойност на подписаните договори, е около 3 милиона лева, а до декември 2015 г. бяха платени около 1 500 000 лева. По предложение на кмета Стефан Радев останалите средства бяха осигурени от успешно реализираната облигационна емисия и ремонтните дейности бяха възобновени.

350 места са местата в основната зала и има възможност за около 20 места в ложите. Осигурен е достъп за хора с увреждания чрез специално съоръжение за повдигане на инвалидни колички. Направени са изцяло нови конструктивни решения за аварийните стълбища, ремонта на покрива, топло-изолационните системи. Изградена е изцяло нова ВиК-система, извършени са дейности по поставяне на специфичните за залата осветление и озвучаване.

„ Всичко е на много високо технологично ниво. Консултантите казват, че такова озвучаване няма в никоя друга зала в България“, каза Тодор Дечев.


Зам.-кметът Пепа Чиликова информира, че предстои да се потърсят възможности за обзавеждането във фоайетата на залата, където да се провеждат различни инициативи. „Имаме идеи и се надявам да осигурим нужните средства по проект, за да не натоварваме бюджета си допълнително.“, каза тя. Зам.-кметът изрази задоволство от успешно изпълнената цел, която си постави общинското ръководство в началото на мандата за довършването на сградата.

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!