Обратно към категорията

КУКЕРИТЕ НА ЗИМНИЦА С НАГРАДИ ОТ СИМИТЛИ И РАЗЛОГ

   

КУКЕРИТЕ НА ЗИМНИЦА С НАГРАДИ ОТ СИМИТЛИ И РАЗЛОГПърво място за цялостно представяне спечелиха прекрасните кукери на Зимница на 14-я Международен фестивал на кукерските игри „Симитлия – Древната земя на кукерите“. И доказаха за пореден път, че са ревностни пазители на една вековна традиция, която упорито спазват, уважават , съхраняват и разпространяват. При конкуренция от около 30 групи с над 3000 участници зимничани показаха в пълната прелест пищния кукерски костюм, грейнаха с гугли и капашони, раздрънкаха стотици хлопки и очароваха многобройните зрители на фестивала. Най-щастлив и горд от отличието  в групата е 14-годишния Кристиян, който танцува  с огромно желание.
В същия ден кукерите на читалище „Възраждане 1926“ Зимница се изявиха и в Разлог на VІІ-я Международен кукерски фестивал „Старчевата“, където без усилия грабнаха наградата за най-оригинални костюми.
Тези успехи на  носителите на Златна маска от „Сурва“ Перник допълват наградите от изяви  в Стара Загора, Стралджа,  Бояново, Ямбол, Драгоданово и др.
  
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 От 999 18.01.2017 13:21

Информацията е от пресцентъра на Община Тунджа, което е упоменато.

 

 

#1 999 18.01.2017 13:14

И защо триете коментари? Нещо неудобно ли има? В областта има и други села, участвали в във фестивали на кукерски игри!!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!