Обратно към категорията

Ще правят растителен снегозадържащ пояс на магистрала "Тракия"

   

Ще правят растителен снегозадържащ пояс на магистрала "Тракия"След четвъртото затваряне на магистрала „Тракия" в района на Бургас за по-малко от месец държавата се задейства. Започва отчуждаване на земи за изграждането на ветрозащитен пояс.
„Започваме да отчуждаваме. Ще се помъчим да отчуждим една полоса извън магистралата, за да направим някои такива растителни снегозадържащи пояси, но това ще бъде в рамките на близките 1-2 години", обяви пред bTV Дончо Атанасов от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Средства ще се търсят от бюджета на АПИ.
За да се случи по-бързо изграждането на защитната преграда, от Агенцията ще разчитат и на помощ от държавата.
От тази сутрин от Зимница за Бургас пътят е отворен, но на места все още има заледени участъци. В обратната посока – в участъка от Бургас до Зимница, магистралата ще остане затворена поне още няколко часа. Там преспите на пътя са по-големи. 30 машини са чистили отсечката, без да спират през нощта, категорични са от Пътната агенция.
Всички основни пътни артерии са отворени за движение при зимни условия. Остава ограничено пътуването по магистрала „Тракия“ в посока София от Карнобат до Бургас. Ограничението на скоростта е до 80 км/ч., уточниха още от АПИ.
Без ограничение за различните видове превозни средства е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“. Всички пътища към зимните ни курорти в Банско, в Пампорово и в Боровец са почистени. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост, без да предприемат резки маневри. Движението в планинските райони изисква да разполагаме с вериги.
Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката, проходите „Обзорски“, „Предел“, „Айтоски“ и „Ришки“ проход, каза още инж. Златев. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите „Твърдишки“, „Вратник“ и „Котленски“. Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите „Петрохан“ и „Шипка“. Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проход „Печинско“, а товарните без ремаркета и полуремаркета.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!