Обратно към категорията

Ямболският общинския съветник Юсеин Ахмед с присъда за подкуп, назначен в отдел "Закрила на детето"-Ямбол от Милена Янъкова

   

Ямболският общинския съветник Юсеин Ахмед с присъда за подкуп, назначен в отдел  Ямболският общинския съветник Юсеин Ахмед с присъда за подкуп, назначен в отдел

Ямболският общински съветник Юсеин Ахмед e с присъда за подкуп от година и половина лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, глоба от 1000 лв. и 3 години лишаване от право да упражнява професия или дейност, свързана с държавни контролни функции. На 12.09.2016г. Окръжен съд –Ямбол е наложил  наказанието, което е потвърдено с Решение и на Апелативен съд-Бургас, т.е присъдата е потвърдена на две инстанции, но все още не е влязла в сила, защото може да бъде обжалвана.

Въпреки, че няма право да заема обществена/ държавна позиция, от няколко дни Ахмед е назначен на работа в отдел "Закрила на детето" в Ямбол.

Припомняме, че новоназначеният общинският съветник беше признат за виновен, че на 8 април 2016 г. като инспектор в Областна инспекция по труда – Ямбол е поискал от пълномощника на фирма „Ловна среща” като подарък пневматичен пистолет на стойност 350 лв., за да не състави акт за установяване на административно нарушение.
(Според данни на полицията и на Окръжна прокуратура )
На 8 април 2016 г. той беше заловен от полицията в автомобила си в момент на получаване на искания от него пистолет..
Представителят на магазина обаче уведомил полицията и те организирали полицейска операция по залавянето на инспектора.

След по-малко от една година:

Предложението за назначаването му в отдел „Закрила на детето“ (назначаването на човек, който като подкуп иска пистолет) е направено от Милена Янъкова -  Директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане - Ямбол.

Парадоксът е, че и Инспекцията на труда и Държавната агенцията за закрила на детето са под шапката на Социалното министерство. И двете институции, знаят за случая с арестуването и потвърждаването на присъдата на Юсеин Ахмед.
По това време той е бил общинският съветник от ДПС и областен лидер на младежката организация . Сега се е обявил за "НЕЗАВИСИМ" общински съветник.

 Вероятно независимо е гласувал ЗА увеличението на такса смет на ямболлии.

Според източници на 999, въпросният общински съветник дори се е хвалил неофициално на бивши свои колеги в Инспекцията по труда че, той бил "Златния пръст" в Обс - Ямбол

Абсурдното в случая е, че ако някой обикновен гражданин реши да кандидатства за подобна работа, вероятно ако отговорните за назначаването му установят, че той има неплатени актове за неправилно паркиране, ще му откажат работата, защото не е подходящ..

Още по-абсурдното е, че общинския съветник, който е заловен на местопрестъплението е момент на предаване на искания от него като подкуп пистолет (отново казваме – с потвърдена присъда) се назначава веднага в отдел за „Закрила на детето“. ДЕТЕТО!

Господа народни избранници, как ще обясните на ямболии това решение?
Нали точно Вие трябва да бъдете пример пред обществото. Пример за висок морал и ценности. Вие би трябвало да бъдете справедливи, да спазвате законите, да работите в интерес на гражданите, които са ви избрали.
Как ямболии ще си обяснят, че всеки един общински съветник спазва клетвата си към държавата и гражданите които са го избрали , а не е на тази длъжност с цел ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ? Как хората могат да Ви вярват? НИКАК!


По-добре полицията и тя да си направи харакири, да спре да лови корумпирани политици, да ги остави да безчинстват по фирми и магазинчета като РЕКЕТЬОРИ от 90-те години.

Ще потърсим г-жа Милена Янъкова, да обясни по какви критерии е назначила въпросния "ПРОФЕСИОНАЛИСТ" в отдел към Агенцията за закрила на Детето.
Нека да каже, дали не знае за присъдите на общинския съветник Юсеин Ахмед .
Може би и не е информирана....

Официалното съобщение от Прокуратурата е тук:
http://www.prb.bg/bg/news/aktualno/potvrdiha-prisdata-na-bivsh-inspektor-ot-direkci-1/


***

Във връзка с назначението на Юсеин Ахмед в Агенцията за Закрила на детето, г-жа Мария Славова - бивш на  Директор на Дирекция Социално подпомагане - Ямбол е изпратила сигнал до:

Г-Н РУМЕН РАДЕВ - ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА -ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н ЦВЕТАН ВАСЕВ-ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
Г-Н ДИМИТЪР АРНАУДОВ - РЪКОВОДИТЕЛ НА ИНСПЕКТОРАТА НА АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Asen 20.01.2017 17:16

Ctct


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!