Обратно към категорията

ФАНТАСТИЧНИ АВТОБУСИ И КЪДЕ ДА ГИ НАМЕРИМ

   

ФАНТАСТИЧНИ АВТОБУСИ И КЪДЕ ДА ГИ НАМЕРИМ

 

Из Ямболски митове и легенди 
Подобно на случващото се в нашумелия през изминалата година роман на Дж. К. Роулинг "Фантастични животни и къде да ги намерим" и на наша територия от началото на януари тази година се усеща присъствието на различни чудновати, фантастични, дори митологични същества. За тях всички говорят, но малцина са ги виждали. 
Легендите се носят от уста на уста, като стари поверия. Ако съдим по нещата, които дочухме, тези същества са зелени, имат 4 или повече крайника, издишат пушек и имат големи огнено-оранжеви очи.
Както може би се досетихте, става дума за автобусите от градския транспорт и новата транспортна схема на Ямбол, влязла в сила непосредствено след настъпването на новата година и създадена с идеята, да улесни животът на всички нас. Доколкото показват проучванията ни обаче, идеята (поне засега) има обратен ефект. Променените маршрути на автобусите и разреденото разписание на основните автобусни линии изправиха косите на доста от гражданите, а и на някой от служителите, засипани с постоянни въпроси от недоволните и премръзнали ямболии.
Оказва се, че навременното и адекватно разпространение на информация за настъпващите промени сред ямболии, е ахилесовата пета на отговарящите органи.
"Разписания няма, а ако има или са нечетливи, или неточни, или никой не ги спазва." - споделят пътуващите. "Когато потърсим информация, тя не е достатъчно ясна. Объркани и ядосани сме."
Излиза, че от настъпилите в градския транспорт промени единствените, които печелят, са може би таксиметровите шофьори и компании, които се притичват на помощ на позамръзналите хора по заснежените спирки. Не всеки обаче, може да си позволи луксът да се придвижва ежедневно с такси. Поради тази причина много от обичайните ползватели на автобусните линии са принудени, да превърнат преместването си от една точка в града до друга в разходка с препятствия. Въпреки, че кардио-упражненията са полезни за правилното функциониране на човешкият организъм, трябва да признаем, че на заледен терен това освен трудно, е и доста опасно.
И така, докато затаили дъх очакваме да свикнем с новостите в градския транспорт, не ни остава друго, освен да погледнем на нещата с усмивка и да си признаем, макар и през зъби, че дългото чакане по спирките все пак винаги завършва с радостен трепет.. поне в случаите, в който, в края на краищата, от далечината се зададе митичното създание, което всички, с вперени очи и сърца пълни с надежда, очакват да пристигне.
 
Николина Стоянова






Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#9 Милка Петрова 02.02.2017 18:50

Откакто стана " Юнион Ивкони " градски превозвач , за нас , хората без личен превоз ,пътуването е кошмарно .Безобразно дълго е чакането по спирките.Няма разписания на повечето от тях , сигурно за да не се вижда , че се прескачат часовете , определени по тях .Шофьорите карат без да се съобразяват , че могат да осакатят някой пътник , може би защото са написали, че "трябва да сме готови за внезапно спиране " !Да не говорим за грубото отношение на някои кондукторки.Чистотата не искам да я коментирам.


#8 Стефка 30.01.2017 07:45

Чаках автобус от 7.42 до 8.15сутринта .Това е безобразие .Качвам се автобуса а вътре бели мечки и пингвини .Питам кондукторката любезно кога ще стане редовен транспорта ,отговори че и сега е достатъчно редовен.

 

 

#7 Съни 29.01.2017 20:35

Е няма такава простотия,махнаха ранните автобуси(доста хора ги ползваха за работа),до онзи ден нямаше разписание-е сега го има, но само в кондукторката,на листи,не и на спирките,Абе пълен кошмар с две думи!!!


#6 Ивелин 29.01.2017 19:40

Ще ни липсва Ямбол Бус както Тодор Живков го търсим сега

 

 

#5 Коичо 29.01.2017 18:52

Митове има и други.кои контролираше че се движеха накуб А. кат черва това ли беше обслужване то ясно че ще има край прав е кмета 1/3 кусове не се изпълняват или само като има аджо да сте видели от тез 32 фирми сутрин на 4.20 за гарата или некаде другаде.сега си ревете.


#4 Митка 29.01.2017 18:37

Оф толкова са на рядко, неправилно разписание ,комбинираме се по трима и ползваме такси,,,,, като не си знаят интереса ще подпомагат бакшиши и копърки...

 

 

#3 нотев 29.01.2017 15:35

малко са недоволните- значи повечето са доволни


#2 Ваня 29.01.2017 12:21

Моля, върнете автобус №5 по стария маршрут. Децата ни мръзнат по спирките.

 

 

#1 DORA 29.01.2017 11:45

NEKA SMENQT RAZPISANIETO NA AVTOBUSITE,PONE V PIKOVITE CHASOVE.UCHENICITE ZAKUSNQVAT ZA CHAS ZARADI TQH.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!