radio 999

Ямболлийка захвърли 24 000 лв на боклука, за да "съдейства при задържане на телефонни измамници“!


17/02/17 11:06:11коментари:0Служители на РУ-Ямбол разследват три телефонни измамиСлужители на РУ-Ямбол разследват три телефонни измами. Сигналите за две от престъпленията са подадени в полицията вчера в 15:00 ч. и в 16:45 ч. от възрастни жителки на града. И двете жени обяснили, че за времето от 12:00 ч. до 14:00 ч. на домашните им телефони се обадил непознат мъж, който се представил за служител на МВР. Така били въведени в заблуждение по познатата схема „съдействие при задържане на телефонни измамници“. Всяка една от потърпевшите събрала по около 1000 лева и ги хвърлила през терасата на жилището си, спазвайки указанията. По същата схема вчера е станала жертва и друга възрастна жителка на областния град. За да „помогне при задържането на измамници“ тя дала около 24 000 лева, като изтеглила и спестяванията си от банката. Изпълнявайки дадените насоки, тя оставила опакованите пари под контейнер за отпадъци, намиращ се пред дома й.  Минути по-късно получила поредно обаждане с благодарност за съдействието и с уговорка, че  около 17:00 ч. при нея ще отиде телевизионен екип, за да даде интервю за участието си в операция. След като никой не я потърсил, жената се усъмнила, че е станала жертва на телефонна измама и се обърнала за помощ към полицията.  По случаите са образувани досъдебни производства.

Отново припомняме на гражданите да не се доверяват на непознати.
В никакъв случай не изпълнявайте указания в който Ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не предоставяйте лични и данни на свои близки по телефона! При телефонно обаждане с подобни искания сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки.


Разкрити престъпления:
На 16 февруари в РУ-Тунджа е образувано бързо производство срещу 55-годишен жител на село Търнава. В резултат на проведени полицейски действия е изяснено че, след взломяване врата на каравана, находяща се в частен имот в селото той  е отнел монитор за компютър, бутилки с различен алкохол, вентилатор и други вещи. Работата по случая продължава.
 
В РУ-Тунджа е образувано бързо производство срещу 63-годишен жител на град Варна. На 14 февруари, на път I-7, полицейски екип е  спрял за проверка влекач „Волво“ с прикачено ремарке, входа на която е установено че 63-годишният шофира след употреба на алкохол. При пробата техническото средство е отчело стойност над 1,2 на хиляда. Работата по случая продължава. 


17.02.2017 г.
Татяна ПавловаКоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


През следващите 9 месеца: Нова организация на движението се въвежда в Ямбол

Посрещаме Слънцето в най-дългия ден от годината с уникален орфически ритуал на древния „Кабиле“

Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

120 кг безакцизен тютюн иззеха служители от ОДМВР – Ямбол


Най-коментирани новини

СТАРТИРА РЕМОНТЪТ НА УЛ. "ПРЕСЛАВ"

„ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА!“ СЪС VІІ ПАНАИР НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ И АНИМАЦИИ, ЯМБОЛ 2018

КАРУЦИТЕ В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ДВИЖАТ С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА

ОБМИСЛЯТ ПО-ЕВТИНА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" ЗА ПРИМЕРНИТЕ ШОФЬОРИ


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ