radio 999

Ямболлийка захвърли 24 000 лв на боклука, за да "съдейства при задържане на телефонни измамници“!


17/02/17 11:06:11коментари:0Служители на РУ-Ямбол разследват три телефонни измамиСлужители на РУ-Ямбол разследват три телефонни измами. Сигналите за две от престъпленията са подадени в полицията вчера в 15:00 ч. и в 16:45 ч. от възрастни жителки на града. И двете жени обяснили, че за времето от 12:00 ч. до 14:00 ч. на домашните им телефони се обадил непознат мъж, който се представил за служител на МВР. Така били въведени в заблуждение по познатата схема „съдействие при задържане на телефонни измамници“. Всяка една от потърпевшите събрала по около 1000 лева и ги хвърлила през терасата на жилището си, спазвайки указанията. По същата схема вчера е станала жертва и друга възрастна жителка на областния град. За да „помогне при задържането на измамници“ тя дала около 24 000 лева, като изтеглила и спестяванията си от банката. Изпълнявайки дадените насоки, тя оставила опакованите пари под контейнер за отпадъци, намиращ се пред дома й.  Минути по-късно получила поредно обаждане с благодарност за съдействието и с уговорка, че  около 17:00 ч. при нея ще отиде телевизионен екип, за да даде интервю за участието си в операция. След като никой не я потърсил, жената се усъмнила, че е станала жертва на телефонна измама и се обърнала за помощ към полицията.  По случаите са образувани досъдебни производства.

Отново припомняме на гражданите да не се доверяват на непознати.
В никакъв случай не изпълнявайте указания в който Ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не предоставяйте лични и данни на свои близки по телефона! При телефонно обаждане с подобни искания сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки.


Разкрити престъпления:
На 16 февруари в РУ-Тунджа е образувано бързо производство срещу 55-годишен жител на село Търнава. В резултат на проведени полицейски действия е изяснено че, след взломяване врата на каравана, находяща се в частен имот в селото той  е отнел монитор за компютър, бутилки с различен алкохол, вентилатор и други вещи. Работата по случая продължава.
 
В РУ-Тунджа е образувано бързо производство срещу 63-годишен жител на град Варна. На 14 февруари, на път I-7, полицейски екип е  спрял за проверка влекач „Волво“ с прикачено ремарке, входа на която е установено че 63-годишният шофира след употреба на алкохол. При пробата техническото средство е отчело стойност над 1,2 на хиляда. Работата по случая продължава. 


17.02.2017 г.
Татяна ПавловаКоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ЯМБОЛ! ВТОРИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ ПО ПОВОД 3 МАРТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ИК ЗА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ!

Двама с трихинелоза в Бургас, изследват още 17

В Ямбол спипаха пиян шофьор

8-годишно дете пострада след пътен инцидент в Стралджа


Най-коментирани новини

Таен търг за продажба на дървесина добита на територията на община Ямбол. Началната тръжна цена беше 10 лв. за кубик

Почина дядо Добри

Вдигат заплатите... на депутатите

Три празника отбелязваме на 14 февруари! Изберете кой да празнувате


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ