Обратно към категорията

Нови правила за шофьорските изпити

   

Нови правила за шофьорските изпитиНови мерки за сигурност при провеждането на теоретичната част от шофьорските изпити. От март кандидат-водачите ще решават листовки в специални кабинки. За да се ограничат злоупотребите, курсистите ще бъдат проверявани за електронни устройства със скенери и детектори за метал.
Размяна на таблети, решаване на листовки с помощ от приятел по телефона и явяване на един вместо друг кандидат. Това са най-честите злоупотреби, заснети от камерите при провеждане на изпитите през миналата година. За да спрат манипулациите, от агенция "Автомобилна администрация" въвеждат по-сурови мерки за сигурност.
Система за лицево разпознаване ще гарантира, че на изпита се явява точният кандидат. Къде ще седне курсистът също ще се решава от компютър. Над всяка кабинка има огледала, за да се следи и за пищови под масата.
Изпитите няма да поскъпват, заради новите мерки за сигурност. За въвеждането им са похарчени около 1 милион лева. Зали със скенери и специални терминали има във всичките областни дирекции на "Автомобилна администрация" в страната.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!