Обратно към категорията

Вдигат допълнителните пари на полицаите

   

Вдигат допълнителните пари на полицаитеДопълнителните възнаграждения, които полицаите получават след оценка на работата им, ще бъдат увеличени. Това каза служебният зам.-министър на вътрешните работи Маринела Белева, цитирана от БТА. Тя присъства на дискусия със синдикатите в МВР, организирана от омбудсмана Мая Манолова.

Белева заяви, че сегашното ръководство на МВР ще предприеме действия да се преразгледа базата на тези възнаграждения, но към момента не е ясно с колко ще бъдат увеличени те.

Омбудсманът пък коментира, че подкрепя промените в тази нормативна база, но и добави, че те няма да бъдат достатъчни, за да се решат проблемите в министерството. Тя каза, че след формирането на следващия парламент трябва да бъдат изменени текстовете, които според нея отнемат редица права на полицаите.

В края на миналата година парламентът одобри последните промени в Закона за МВР. Част от тях, при които някои служители преминаха от Закона за МВР към Закона за държания служител, влязоха в сила от 1 февруари 2017 г.

Те по думите на служебния вътрешен министър Пламен Узунов доведоха до напрежение в системата, защото след тях административни служители в системата вземат повече пари от хората с униформи.

Манолова заяви, че ще атакува измененията в Закона за МВР в Конституционния съд с мотива, че противоречат на принципа на правовата държава, който изисква предвидимост в действията на държавата по отношение на нейните граждани.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!