Обратно към категорията

Поредна нарколаборатория разкриха в Сливенско. Пожар изпепели 6 дка овошки

   

Поредна нарколаборатория разкриха в Сливенско. Пожар изпепели 6 дка овошкибюлетин на ОДМВР Сливен

Нова Загора: Над 3 килограма канабис са иззети при спецакция на полицията в Нова Загора. Разкрити са две лаборатории за отглеждане и сушене на наркотичното вещество. Задържани  са двама. Акцията е проведена на 28 март на територията на РУ-Нова Загора под надзора на Районна прокуратура. Извършени са проверки на адреси в град Нова Загора и имат в село Научене. В хода на процесуално-следствените действия, на един от адресите в града, полицейските служители са разкрили изградена и оборудвана с електрически отоплителни лампи и въздушна филтрираща система лаборатория за отглеждане и сушене на канабис. Намерени са 105 растения в процес на сушене и 1 килограм суха листна маса, които на полевия тест за реагирали на канабис. Жилището е обитавано  от криминално проявения М.В.(55г.) от Нова Загора. На друг адрес е установен криминално проявения Ц.В.(30г.) от град София. В жилището са намерени около 215 грама канабис, съхраняван в стъклени съдове. При последвалите претърсвания и изземвания в частен имот в село Научене,  е разкрита още една лаборатория за отглеждане и сушене на наркотично вещество. От имота са иззети около 2 килограма суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на канабис.
Работата по случая продължава. М.В. и Ц.В. са задържани за 24 часа, срещу тях са образувани досъдебни производства. 

Сливен: Служители на участък “Запад” работят по случай на причинена телесна повреда. На 28 март, около 21,06 часа, от тел. 112, е получено съобщение за възникнал побой между група лица в центъра на село Гавраилово. На място са изпратени екипи на група “Охрана на обществения ред” и участък “Запад” към РУ-Сливен. Конфликтът е овладян. От сбиването са пострадали трима мъже на 43,35 и 20 години. Те са транспортирани до МБАЛ-Сливен и настанени за лечение. Причините и обстоятелствата, довели до сбиването, са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пожар:
В 15.03  часа,  на  28 март, от тел. 112 е подаден сигнал за горяща овощна градина (праскови)  в землището на с. Калояново, собственост на 65-годишен мъж. Пожарът е ликвидиран в 16,25 часа от служители на РСПБЗН-Сливен. Спасени са 6 декара насаждения. Унищожени са около 6 декара. Щетите и причините са пожара са в процес на изясняване.


          
29.03.2017г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН                    ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!