radio 999

ВНИМАВАЙТЕ С ПОРЕДНАТА ИЗМАМА! ОБЕЩАВАТ 2400 ЛВ, НО…


21/04/17 21:27:11коментари:0ВНИМАВАЙТЕ С ПОРЕДНАТА ИЗМАМА! ОБЕЩАВАТ 2400 ЛВ, НО…

 (сигнал и лично разследване на слушател на Радио 999) 

Поредна измамна схема привлича стотици фейсбук потребители, сигнализират слушатели на Радио 999. Става въпрос за фалшива кастинг агенция, която пуска "обяви" за набиране на кадри за професионални модели, манекени и статисти в България и Европа.
Мястото на "далаверата'' е фейсбук групата «КАСТИНГ» с над 45 000 потребителя в нея.
Подробностите за измамата за радио 999 разказа Диди Желязкова.
Виждайки рекламата във ФБ, тя умишлено решава да изпробва докъде стига наглостта на хората, които стоят зад всичко това. 
 
Схемата:
 
Мнимата агенция се опитва да убеди кандидатите предварително да заплатят абонамент за услугата. Хваналите се на уловката трябва да броят от 20 до 100 лв.
 
Стъпките са следните - свързвате се с агенцията и в Интернет попълвате формуляр. Изпращате и няколко ваши снимки и чакате да ви одобрят. Естествено, одобряват ви и получавате телефонно обаждане с поздравления, че сте перфектни! От тук обаче започвате да плащате, ако искате да станете бъдещ модел, статист, актьор и т.н.. 
 
"Първата стъпка е да заплатите наложения платеж от 19.99 лева при получаването на първия набор документи. Втората стъпка е същата, но вече сумата е 39.99 лева. Третият път отново се заплащат 39.99 лева. 
 
Преди всяка „доставка“ ви се обажда любезен мъж, който ви убеждава, че всичко е наред и трябва да заплатите нужното. Крайната цел на тези плащания и документи е, че гарантират редовни участия и дават нужния код за чек, който ви дава  2400 лв. В последствие се оказва, че сумата била виртуална и се използвала за рекламиране на профила ви. 
 
Добре звучи нали? Плащате има няма 100, а получавате 2400? За съжаление, все още има хора, които сляпо вярват в такива холивудски сценарии. 
 
"Много добре знаех, че става въпрос за машинация, но исках да премина през цялата схема, защото трябва да се дава гласност на такива измами, нека хората да са предупредени, а полицията да си свърши работата. Платих първите документи, след което ми пратиха вторите и вече имам Сертификат и чек-ваучер за «2400» лв. От агенцията обяснили, че срещу тези документи и суми гарантирали, че всеки месец тя ще има поне по няколко участия'', сподели  Диди Желязкова. 
 
И допълни: 
 
Информацията за фирмата ( "Дворец на красотата") е почти никаква. Управител е Ивайло Драгиев, но документите се изпращат и подписват от името на К. Кънев. Фактури  за сумите, които получават, както се досещате - няма.
 
Няма и негативни коментари във ФБ, всеки който напише нещо негативно бива изтриван.
 
 
Фирмата редовно сменя името, което ползва. За момента това става през сайта „www.bgtopstyle.com”.
 
 
След като се свързахме с тях, от агенцията ядосано заявиха, че всичко било легално и ако някой имал оплаквания, да ходил в полицията..
 
Доколко "легално" е всичко, може да се убедите сами, като чуете разговорите на Диди Желязкова с мнимата агенция, за които и благодарим, че предостави. 
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


Община Ямбол с нов вариант за събиране на такси за синята зона! Самотаксуване!

Грандиозен успех за малките грации на Ямбол!

Въжената линия Сливен – Карандила започва да работи с лятно разписание

ЯМБОЛИЯ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА ГРАБЕЖ


Най-коментирани новини

ОТ "ПУБЛИКУВАЙ С 999": ПРОБЛЕМИТЕ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В ЯМБОЛ ПРОДЪЛЖАВАТ

Община Ямбол с нов вариант за събиране на такси за синята зона! Самотаксуване!

Ямбол празнува с песните на ТОТО и РЕЙНБОУ

Четири областни центъра увеличават населението си. Ямбол губи над 600 жители за година


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ