radio 999

Ибришимов: "НЕ ни занимавайте с тези неща" (?!)


24/04/17 14:26:11коментари:12Ибришимов:

Право на отговор на ИК по повод негово изказване
С размах и неприкрита ярост Ибришимов -„председателят” на послушниците (общ. съветници) нанесе откровени обиди на 20 хиляди жители на Ямбол и региона  по време на сесия на ОБС, като се    опита да обезсмисли тяхната воля    за провеждане на местен референдум, както и да отреже всякаква бъдеща проява на волеизявление от наша страна!!!
 
Най-яркото свидетелство за това бе отвратително-низката реч на най-клекналия слуга от свитата на Славов – "председателя". Един ден вероятно неговото изказване пред местния парламент трябва да се изучава в учебниците като пример за безсъвестност.
 
Те, нашите избраници, си събираха причинКИ, за да не им се развали спокойното и тоталитарно вездесъщие на местно ниво.
И всичко това се изля като помия в речите на кмета, на „председателя” и на други, треперещи за постчетата си…
 
Толкова треперещи, че за пръв път в историята на ОбС Ямбол решиха да поръчат на местни адвокати да напишат становище,  в което да се опитат да изтъкат свои размисли - защо, видиш ли, въпросите на допитването не можело да се задават по този начин. Някои от тези адвокати са използвани за дела именно на ямболския кмет. Има ли в случая сериозен конфликт на интереси, оставяме всеки сам да прецени.
 
Освен въпросното становище на ямболски адвокати, поръчано и платено с нашите данъци, ИК за местен референдум предостави друго - подписано и анализирано от адвокати, сред които и доктор по право, член на САК и преподавател в Юридическия Факултет на СУ ‘’Св.Климент Охридски''. Становището беше предоставено на всички съветници, за да могат да се запознаят с неговото съдържание и за да се съобразят И с него. Там ясно пише само кои от въпросите имат нужда от корекция, без да се загуби техният смисъл. Законът го позволява и задължава да се проведе местен референдум.

 

За справка от  ЗАКОНА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ:
Чл.27.(2) Общинският съвет приема решение за произвеждане на местен референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от една десета от гражданите с избирателни права в съответната община.
Както се вижда - в закона дори не е споменато да се обсъжда искането за провеждането на референдум! Единственото, което е указано, е обявяването на неговото провеждане!
И разбира се - когато това стане, евентуално може да се разгледат ФОРМУЛИРОВКИТЕ на въпросите и ако има нужда, да се коригират. 
Подобен беше казусът и с проведения по време на президенстките избори Национален референдум. При него, след като бяха събрани нужните (една десета) подписи от гражданите на Р България, Народното събрание не си позволи да го неглежира, а насрочи референдум! 
И коригира някои въпроси.
А тук, нашите общински съветници и председателят им, които трябва да бъдат за пример в спазването на законите, си помислиха, че са нещо повече и са над закона.
Водачите, старейшините, законотворците в една общонст трябва да са за пример на всички останали - по спазване на законите - и писаните, И НЕПИСАНИТЕ, по гражданско поведение, по отношение към проблемите на хората, по съпричастност, отговорност, достолепие, воля за работа в полза на Гражданите...
И САМО АКО СА ТАКИВА, те имат право да са му водачи, да са съветниците му, старейшини и законотворци! 
С действията си, Вие, дамите и господата от ОбС Ямбол и кмет, с позорното отношение към стореното от нас и най-вече към многохилядната изява на воля от Вашите избиратели, САМИ показахте, че НЕ СТЕ нито общински (наши), нито съветници, нито ни представлявате, нито сте си заслужили и стотинка от нашите пари. 
 
Чухме всички - как „председателят” (и кметът) се изказаха за членовете на Инициативния комитет за Референдум, че били „некомпетентни”. 
"Некомпетентни"??? 
Ибришимов, Славов, становището, което беше предоставено от Вас, напълно опроверга това определение!
 
Ибришимов, ти и другите около теб, КАКВО НАПРАВИХТЕ С ВАШАТА КОМПЕТЕНТНОСТ?!?! Какво полезно сътворихте за този град и за хората в него?!
Освен да се строят проекти и то на завишени в пъти цени и с изпълнение със съмнително качество (целта е ясна!), с изтеглени  огромни заеми, без допитване до гражданите - които после ще бъдат връщани с ЛИХВИТЕ от ямболци и внуците им. Май обичате да залагате такива "бомби", а след Вас - ПОТОП. 
Това Компетентно и Справедливо към жителите на Ямбол ли е? Без те да знаят, да се оказват длъжници. Защо, заради кого?
 
И още нещо!
 
Подписката, в която са се подписали близо 20 000 души от Ямбол и от региона ТИ, Ибришимов, наречеАнкета (?!). Щеше да бъдеш обявен за майстор по принизяване на начинанието, направено и подкрепено от хиляди хора, поискали промяна в статуквото. Но ти дори и в това НЕ СИ нито майстор. Защото, да наречеш „анкета” такова дело, направено БЕЗВЪЗМЕЗДНО от хората, е безобразно поведение на безочлив човек, които гледа само своите лични интереси и иска безконтролно да управлява и харчи парите на данъкоплатците.
 
И не си мисли, че някой друг те нарича така – ТИ САМ СЕ НАРЕЧЕ ТАКА – ето ти ги думите:
"няма защо да се сърди Инициативният комитет на нас, на тези които СЕ ОПИТВАМЕ да спазваме законите".
Опитвате се казваш? Явно НЕУСПЕШНО и УМИШЛЕНО не ги спазвате, щом така го формулира! Опитното ви поле кое е – Ямбол, нашият град! Опитните ви зайчета кои са – НИЕ, живеещите в нашия Ямбол! 
 

Казахте, че хората били "подведени". В частни разговори преди, с това определение обсъждахте 3000 ямболци, които бяха на протестния митинг в зала „Диана” и хихикахте тогава.
Но сега, Ибришимов, да твърдиш, че са подведени тези 20 000 жители на областта, трябва да си наистина безочлив ЛЪЖЕЦ и манипулатор от най-низко ниво, за да се изправиш пред хората и да им го заявиш в прав текст в очите. Дори и възклицанието „Как не те е срам?!” не отива да ти се отправи - думата „срам” и твоето име са самоизключващи се. Срам имат само хората – ХОРАТА! 
 
Ето още  един от бисерите на глупостта ти: 
 "че всеки Инициативен комитет в нашия град може да направи подобна подписка, само че с въпрос например съгласни ли сте телевизията и рекламите по радиата в област Ямбол да бъдат безплатни".
И децата в този град знаят, че дадените за пример радиа и телевизии се издържат НЕ от нашите данъци, Ибришимов, а са частен бизнес. Който, апропо, СЪЩО ТИ (ВИ) плаща заплатите – на теб, на другите в съвета, в администрацията и на другите наместени по директорски местенца и службички. 
За разлика от Вашия прескъп общински вестник (за медийния комфорт на Кмета), платен от данъкоплатците. 
Ето, виждаш ли големият ти напън да бъдеш адекватен и оригинален, какви глупости роди? Напънал се слонът и родил… мишка. Така е в цялата ти „реч”, с която се изтъпанчи да клеймиш инициаторите, дръзнали да кажат ИСКАМЕ и всички Граждани, подписали се под това искане. 
 
В ОТГОВОР НА ИЗКАЗВАНЕ НА ПАПАШИМОВ ПРЕД ОБС ЯМБОЛ:
 http://www.radio999bg.com/news1/yambol/?id=26894 

Ето това е твоят предел на можене – виж си другата глупост, Ибришимов:
 "Така че не ни занимавайте с тези неща. Казвате, че ще инициирате още хиляди референдуми, много добре, но преди да направите първия намерете човек, който е правно просветен и  да Ви обясни що е то местен Референдум, има ли почва той в област Ямбол?!"
 
„Не ни занимавайте”, казваш?!
Напротив!
Ние сега започваме, Ибришимов!
И към твоите повелители да кажем съответното:
Намерете си някоя друга мишка – тази НЕ СТАВА.
 
Зад нашето искане има Хора!
И това е най-истинската подкрепа.
И нито един господар срещу тази подкрепа НЯМА сила.
Няма!!!


ИК за местен референдум
Цветан Ревански
Калоян Желязков
Ирина Георгиева
Димитър Богословов 

Коментари


Краси | 23/04/17 11:29:20


Гошу Крадеца Славов не се налапа,как може и в парка строежа да е негов?С една кметска заплата хотели вдига хахахха,мушмурок!


ххх | 23/04/17 10:59:50


Мръсни самозабравили се мошеници. Ето това е тяхното истинско отношение към "материала".


hiram abif | 23/04/17 08:25:16


narodni predateli


Елена Христова | 22/04/17 21:28:56


А да те занимаваме ли с новия имот на кмета в парка на Ямбол??? Гледам усилено си строи и то с откраднати пари от ямболии.Що не кажеш нещо за това бе подлога на Славов? Мълчиш нали. Само знаете да вдигате данъци и да въртите далавеки и да си пълните джобовете с нашите пари. И затвор ви е малко


дора | 22/04/17 15:22:57


махай се боклук


Мартин К | 22/04/17 08:25:16


Вижте му мутрата как ни гледа и ни се подиграва,ще дойде време и ще си понесеш заслуженото от хората дето си обидил


hiram abif | 22/04/17 07:08:47


vmesto mnogo da znaiat ,zashto ne proveriat ka4estvoto na vodata v JAMBOL ili i te prikrivat neshto po zapoved na BOKO.


monstakill | 22/04/17 07:06:31


gerb i pateritsite im ,si praviat kakvoto si ismat v obshtinskiat syvet.jalki sa ,na4elo s SLAVOV


спас | 21/04/17 22:46:55


Този път троловете за много постни.


Ония | 21/04/17 21:18:57


НАГЪЛ ЧОВЕК! Ама вие какво очаквате,взима си паричките и раздава заповеди,какво го интересуват хората.Водач на групата си от магарета.С извинение към магаретата.


1 | 21/04/17 15:08:49


Я му кажете на тоя за *****  и *****!!!


Свидетел | 21/04/17 14:47:35


А с кои неща другарю Ибришимов искате да ви занимаваме? ****, пари, ***** на ..директорки на училища? С кои неща??????Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Малките хористи на Ямбол обраха овациите на фестивал във Варна!

Трима младежи са пострадали при инцидент с АТВ в землището на село Могила

Баловете в Ямбол стартират на 23 май

Нощ на музеите в Ямбол на 19 май, събота


Най-коментирани новини

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

Нощ на музеите в Ямбол на 19 май, събота

„Вяра“ на Никола Вапцаров за зрелостниците, за седмокласниците - преразказ върху откъс от роман на Нушич

Жълт код за валежи за областите Сливен и Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ