Обратно към категорията

Даниел Асенов е сигурен медалист на Европейското!

   

Даниел Асенов е сигурен медалист на Европейското! Родният боксов титан Даниел Асенов мина като тайфун през поредния си съперник на Европейското по бокс за мъже в Украйна. Националът игра със син спортен екип и разгроми с 5: 0 на четвъртфинала чернокожия германец Тариг Омар Ибрахим. Надмощието на българина бе през всичките рундове и както обичат да казват неговите фенове: "Би се като истински български лъв и спечели като такъв". Безапелационният успех изстреля 19- ет годишния Даниел на полуфинала, а това в бокса означава със сигурност- минимум бронз. В петък Асенов ще се изправи на ринга срещу представител на домакините или евреин. Изходът от срещата между потенциалните му съперници, все още не е ясен.
Даниел Асенов е настоящ европейски шампион в категория до 52 кг., от последния шампионат в Самоков преди 2 години. През тази година той извоюва европейското злато и при младежите. Възрастта и класата му позволяват да играе и да представя България и в двете възрастови групи.
"Гордеем с нашето момче. Той знае как да печели и да обръща мачове, дори и в трудни моменти. Нека запази самообладание и да бъде себе си. Подготвен и кален е за тежки сблъсъци. Нека и съдиите да бъдат на ниво и да оценяватт, без външна намеса" каза един от откривателите на родния Тайсън- Тодор Мутафов от боксов клуб "Априлец"/Бояджик/.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!