Обратно към категорията

„Ако не се сложи край на тази агресия, може да стане и гражданска война!

   

Официална информация от ОДМВР Ямбол за случая със стрелбата срещу 15-годишното момче в центъра на Ямбол+ интервю с бащата на момчето, срещу което стреля 18-годишен в центъра на Ямбол
На редакционната поща на радио 999 получихме сигнал от родител, че срещу неговия 15-годишен син е стреляно с газов пистолет в центъра на Ямбол. Днес се срещнахме с притесненият родител и той допълни разказа за инцидента с още подробности.

Стана ясно, че след завръщане от разходка на кучето, на път за дома си до к-с "Бенковски, 15-годишният му син е преминавал по ул."Акация". Конфликтът там е започнал след като кучетата от един от домовете са започнали да лаят срещу неговото и младежът е направил опит да ги разгони с викове. От къщата обаче в този момент е излязъл мъж, който го е заплашил с нож, после размахал и газов пистолет пред лицето му. След като се прибрало вкъщи, детето се оплакало на баща си. Родителят веднага отишъл на място, за да разбере какво точно се е случило и как така ще заплашват сина му. Оказало се, че познава бащата на агресивния мъж и двамата като родители се разбрали, че „каквото било, било“ и че няма да има последващи проблеми от получилото се тогава спречкване.
Но само след няколко дни се стига до инцидента, описан в дописката до 999 и представен в публикацията за него снощи. Двамата синове на агресора забелязват заплашваното от баща им дете, което се разхождало с група приятели в центъра на града, проследяват ги с друга група младежи и предизвикват преднамерено свада с тях.

15-годишното момче е свалено на земята, бито е с ритници, а  единият от братята, на 18 години, произвежда срещу него изстрели от газовия пистолет на баща си. В медицинската експертиза е установена следа от такъв изстрел близо до слепоочието 15-годишното момче.

(Прочетете подробностите тук, вижте и медицинската експертиза:

http://www.radio999bg.com/index.php?id=28057)

 

Бащата на битото момче е категоричен, че от полицията са реагирали веднага. По неговите думи, същата вечер полицейски екип е отишъл за втори път на мястото на инцидента, заедно с част от нападнатите деца, за да издирят газовия пистолет, който според тях бил захвърлен в храстите наблизо. Оръжието обаче не е открито.

Родителят на битото момче вече е наел адвокат и е категоричен, че  ще търси справедливост докрай, защото  „не може повече да продължава това беззаконие, да се вади нож и да се стреля по деца“, подчерта той в разговора ни днес. „Трябва да се вземат спешни мерки в държавата и да спрат тези безредици. Виждаме, че навсякъде хората се надигат срещу насилието. Ще организираме и ние протест в Ямбол, няма да спрем дотук. Ще се свържем с организаторите на протестите в Бяла, в Асеновград, в Нова Загора и ще направим един общ израз на нашето недоволство. Трябва да има спокойствие за гражданите и да не се притесняваме, както е в момента, всеки път, когато децата ни излязат на улицата да се разходят или повеселят с приятели.“, допълни той.
„Ако не се сложи край на тази агресия, може да стане и гражданска война!“, категоричен бе притесненият баща.

 

Официалната информация от ОДМВР Ямбол за случая, четете тук

 

http://www.radio999bg.com/?id=28068

























Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!