Обратно към категорията

Мъж от "Белите качулки" е бил пребит от голяма група роми до с. Веселиново?

   

Мъж от

Снощи, около 22.30 ч. на тел. 112 жител на с.Веселиново е подал сигнал, че по пътя към Зимница е открит мъж в безпомощно състояние, но в съзнание, с видими следи от побой, научи радио 999 от сигурен източник. 

По неговите думи на място са пристигнали две патрулки от РУП Ямбол и РУП Тунджа. Пострадалият е съобщил пред органите на реда, че се е прибирал към дома си в съседното село и "близо до кръстовището с кочовете”, е бил настигнат от група от 50-60 роми, които са го нападнали. Мъжът твърди, че по никакъв начин не е предизвикал нападателите си. 

Пострадалият е от български произход, на около 30 години, информираха жители на село Веселиново, в което вече се обсъжда инцидентът. По техните думи, пребитият мъж е познат на местните като един от активните членове на група, наречена „Белите качулки”. За нея се твърди, че е сформирана за „саморазправа с ромите”. В отговор на това ромите от три села – Веселиново, Хаджидимитрово и Бояджик, вече имат групи за нощни наряди, които патрулират в трите села.

Източникът ни съобщава, че нападението не е без причина, а е станало след като по-рано снощи е имало акция на „Белите качулки” в ромската махала във Веселиново. Няколко от „качулките” са пристигнали с автомобил там, имало е разправия, станал е бой по неясни засега причини.

Един от „качулките” е бил пребитият 30-годишен мъж от Зимница, а нападналата го група роми, 50-60 души, е била вдигната от нощния „патрул” в махалата. 

Радио 999 има информация, че битият е задържан от полицаите. 

Очаквайте след малко включване с още информация в ефир от екип на 999, който е на място в село Веселиново, заедно с екип на ДТВ.

Очакваме допълнителна и официална информация за инцидента, както и за това, има ли такива наказателни (или дежурни) отряди сред двете общности, съжителстващи в тези села.

(Снимката е илюстративна.)

Продължението:
http://www.radio999bg.com/?id=28238
----------
Според „Уикипедия”, „Белите качулки” е другото наименование, под което е бил известна „нелегалната расистка организация, възникнала в южните щати на САЩ след премахването на робството и даването на права на афроамериканците, непосредстевно след Американската гражданска война. Организацията се бори за превъзходство на белите хора над останалите раси, членовете ѝ сформират наказателни отряди, като носят островърхи бели качулки и бели мантии за прикритие. ККК използват насилие, тероризъм и линчуване за сплашване и потискане на чернокожите.”
 













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!