radio 999

В СЛИВЕН: КНИГИ СРЕЩУ КЕБАПЧЕТА


11/08/17 15:13:11коментари:4В СЛИВЕН: КНИГИ СРЕЩУ КЕБАПЧЕТАAni Peeva: "Оставам с чувството, че спешно трябва да ЗАКРИЕМ ОБЩИНАТА! Вие не просто сте ненужни, ВРЕДНИ СТЕ."

Вълна от недоволство срещу решения на ОбС Сливен, във ФБ групата "Born in Sliven". Без съкращения и редакторска намеса публикуваме коментар (и снимка) на Hristo Batinkov:

"Книжарничката „Парнас“ на Евгени Динев се закрива от... общинските съветници.Заведението за палачинки вляво и павилионът за кебапчета вдясно остават.
Точно 3 търговски обекта - по-скоро собствениците им - на сливенското ларго са получили предизвестие за закриване. Те са павилионът за цветя и залепеният за него павилион за сувенири до Стария бряст, както и известният павилион за книги пред Военния клуб.

Последният обект е популярен с името Книжарницата на Евгени, При Евгени. Ако сливналии си определят срещи до Стария бряст, то контакти между четящите хора в Сливен се осъществяват край книжарничката на Евгени „Парнас“. Тук всеки може да остави за получаване книги, писма, предмети от най-различен характер. „Евгени с книгите“ е известен в града под Сините камъни повече от четвърт век!

В тази миниатюрна – но твърде известна! - книжарничка можеш да потърсиш всякаква литература. всякакви заглавия. Ако в момента липсва някое, собственикът е определил вторника за пътуване до София и доставяне на заявените книги.

Точно тук – и само тук! - се предлагат и сливенски автори!
Четвъртвековната изключително полезна за Сливен, за неговите граждани, за неговите гости дейност предстои да бъде прекратена!
Тук точно се появява мотивировката – или търсеното основание? Тези 3 павилиона били общинска собственост!
Заведението за палачнки вляво и това за кебапчета вдясно били частна собственост!

Но какво общо има собствеността тук?! Да, общината, общинският съвет могат да се разпореждат със своята собственост. Но тук не става ли дума за ползата, за ОБЩЕСТВЕНАТА ПОЛЗА от дейността?!

Преди 5-6 години подобно посегателство беше надвиснало над книжарничката. Тогава Евгени показа характер, заяви, че ЩЕ ГОРИ КНИГИ НАСРЕД ЛАРГОТО. Ефектът не закъсня. Книгите победиха!
Днес съществува опцията ПОДПИСКА ЗА ОСТАВАНЕТО НА КНИЖАРНИЦАТА НА ЕВГЕНИ, както и ПОДПИСКА ЗА СВАЛЯНЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО ПОСЯГАТ НА КНИГИТЕ – НА КУЛТУРАТА!

Добавяме и коментар на Ani Peeva

"Отваряйки фейсбука днес, бях зашлевена от новината, че общинарите ще закриват павилиона-книжарница на Евгени...Пречел...Било общинска собственост...За тях няма значение, че павилионът на Евгени е важно място за четящите хора, обичано от сливналии, част от градската легенда ако щете. Питам се какво могат тези хора в общината, освен да закриват? Малка част от списъка им за закриване: ансамбъла, симфоничния оркестър, обредното предприятие, кожния диспансер, сега книжарницата...Оставам с чувството, че спешно трябва да ЗАКРИЕМ ОБЩИНАТА! Вие не просто сте ненужни, ВРЕДНИ СТЕ."Коментари


христо батинков | 23/09/17 12:44:51


Към Учудения. Ти, драги ми Учуден, си просто ЛЪЖЕЦ, на когото плащат вероятно онези, които искат да го премахнат. ЕВГЕНИ Е ИЗРЯДЕН С НАЕМА!!! Храчката, която изпрати, не стигна доникъде, а се върна в устата ти... Вкусна е, нали?! Твое производство. Да ти е сладко!


Учуден | 23/08/17 00:12:31


И какво се оказа, че този Евгени от години не бил плащал наем за павилиона си на главната улица. Нямам нищо против книгите, но да слагаме по улиците бараки на "наши хора" под предлог, че продават "по-ценни" стоки например книги или лекарства за деца си е ориенталщина. В случая браво на кмета.


Анонимен | 12/08/17 17:34:18


ТАКАВА Е ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА ГЕРБ.С ЛИДЕР КАТО БОКО ТИКВАТА КНИГИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ,САМО СУДЖУК.


vl | 11/08/17 20:47:11


Призоваваме сливенските читатели, ако имат случайно някакъв екземпляр на "Винету" да го подарят на книжаря. Да го видим гербеският илитератски кмет ще посмее ли да затвори книжарница, в кят продават любимата и единствена книга на вожда му. Ба си герберите. Ми общинска собственст е не на гербери-безродни-бездуховници.
Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

Въвеждането в експлоатация на моста към Градския парк в Ямбол ще се забави с още три седмици

Съдят пиян шофьор, блъснал и убил жена на пешеходна пътека в Ямбол

Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?


Най-коментирани новини

Въвеждането в експлоатация на моста към Градския парк в Ямбол ще се забави с още три седмици

Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

Проблеми със строителството в две детски заведения в Ямбол. Има ли реална опасност за децата ...?

Съдят пиян шофьор, блъснал и убил жена на пешеходна пътека в Ямбол


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ