Обратно към категорията

Пред 999: "Тунджа" е отровена - три крави умряха след водопой, четири едва спасихме!"

   

Пред 999:

+ аудио и снимки

На тел.112 никой не е отговарял (отново)!

"Водата в река "Тунджа" е отровена!", алармираха пред радио 999 жители на с. Кукорево. Сигналът ни бе подаден, след като вчера домашни животни са починали по време на водопой от река Тунджа до селото. Техният собственик се оплака пред екип на радио 999, че три негови крави са умрели веднага, а още четири са били спасени от ветеринарен лекар, пристигнал на място, който е поставил системи на животните и те са били спасени.

Щетите за стопанина засега са около 3 хиляди лева. Той отказва да ги предаде за откарване в екарисаж, защото държи да бъдат взети проби и установени от какво са умрели животните му.

 

Ветеринарният  лекар Мария Тодорова съобщи пред ДТВ, че според симптоматиката на животните, става въпрос за силно отравяне.

 

Когато е станал инцидентът, хората в Кукорево са звънили за случая на тел. 112, за да съобщят, че реката е отровена, но никой не им е вдигнал телефона.

 

Всъщност има и други  информации, които подчертават, че водите на реката са отровени от седмици насам. Сигнал за измряла риба в Тунджа  край Кукорево е подаден още преди две седмици.

 

Каква е истината, какви мерки се вземат за бързото предотвратяване на други инциденти и най-вече за проучването какво е състоянието на водата в река Тунджа край селото търсим в днешния ден. Очаквайте още подробности по случая.

Чуйте разказа на стопанина в прикачения файл. Интервю на колегата от ДТВ Димитър Колев.







Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 15.08.2017 11:12

Пришълците, случайно оказали се на власт в града ни, никога няма да разберат какво е за ямболии река Тунджа. Три години стои каверната на съоръжението!? Чака г-н кмета някой да падне и да се удави ли? СРАМОТА!!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!