Обратно към категорията

Д. Тенева - свидетел на пожара край Ормана, при който изгоряха над 120 дка: Отново имаше проблеми с тел 112. Сигналът беше подаден навреме, но...

   

Д. Тенева - свидетел на пожара край Ормана , при който изгоряха над 120 дка : Отново имаше проблеми с телефон 112. Сигналът беше подаден навреме, но…

Разговаряме с Димитринка Тенева - свидетел на пожара край Ормана , при който пламнаха над 120 дка . сухи треви и храсти. Нейният имот се намира само на няколко метра от огъня.
Пред екипа ни тя споделя, че сигналът  е подаден навреме, още когато огънят е бил много малък.

По думите и, нейна колежка звъни първа на телефон 112. Операторите я питат, дали се намира в близост до пожара. След като им отговаря, че е на около 100 метра от пламъците, от там и казват че, щом НЕ Е В ПОЖАРА, НЯМА ПРАВО ДА ЗВЪНИ НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН.
Димитринка също набира два пъти на 112 - пожарна няма, а от там я убеждават, че сигналът е подаден.
"Молих се да изпратят кола на Околовръстен път Север, защото много се разгоря.  Всичко беше в дим и сажди, имаше силен вятър. За 10 дена това е втори пожар на едно и също място. Организирахме се колегите, всеки помагаше с каквото може, включиха се и доброволци. 

Цяло лято чакаме тревата да се окоси, направиха го чак след като стана пожара. Защо трябва да се случи нещо, за да се предприемат действия?

 Благодаря на ямболските огнеборци, уви, държавата никога няма пари за най-важните хора, тези, които работят в полицията, пожарната..
 
Още какво каза г-ж Тенева вижте тук:
 https://youtu.be/DG_8kEpF-Sc




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!