Обратно към категорията

ТРИМА В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФА

   

ТРИМА В ЯМБОЛСКАТА БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФА

+ още новини
На 20 август, в 13,25 часа, от телефон 112, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 255 км. в посока София-Бургас. Лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от мъж на 54 години от град Търговище, губи управление и се блъска в странична обезопасителна мантинела. От произшествието са пострадали водачът и возещите се в автомобила жена на 53 и мъж на 27 години. Те са транспортирани до МБАЛ-Ямбол и настанени за лечение. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Служители на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен са установили случаи на притежание на наркотични вещества при ежедневните обходи на жилищните райони, централната част и вилните зони на град Сливен. На 19 август, около 02,50 часа, на булевард Хаджи Димитър е извършена проверка на 30-годишна жена. В нея са намерени и иззети суха листна маса и кристалообразно вещество, които на полевия тест са реагирали на марихуана и метамфетамин. В 21,45 часа, също на 19 август, е извършена проверка на 22-годишен мъж на булевард Цар Освободител. В него е намерена и иззета суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на марихуана. На 20 август, около 22,00 часа, в местността „Батмиш“  полицейските служители извършват проверка на лек автомобил „БМВ“. В нега са установени двама мъже на 23 и 25 години от Сливен. 23-годишният мъж предава две станиолови топчета, съдържащи суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на марихуана. По случаите са образувани досъдебни производства. 
 
Водач с  алкохол 1,54 промила и друг, употребил наркотици, са установени от полицейски служители в град Сливен. На 18 август, около 20,00 часа, на булевард Стефан Караджа е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 55-годишния Г.А. от село Нейково. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,54 промила.
На  20 август, на булевард „Тракия“ е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишния С.В. от град Сливен. При проверката за употреба на наркотични вещества той е показал положителна проба. Срещу водачите са образувани бързи производства. 
 
Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от лек автомобил. Сигналът е подаден на 19 август. От автомобил „Шевролет“, паркиран на обособен паркинг в град Сливен, са откраднати два преносими компютъра, един таблет, фотоапарат, инструменти и други вещи, собственост на 44-годишан жена от град София. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
 
Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора и РДГ-Сливен са извършили  проверки на ловци в хода на специализирана операция по противодействие на закононарушения, свързани с горските, дивечовите и рибните ресурси, възпроизводството, ползването и експлоатацията на горите. Извършени са обходи на ловните полета в землищата на селата Асеновец, Кортен, Съдийско поле, Съдиево, Коньово  и Каменово. Съставени са протоколи за спазване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и Закона за лова и опазване на дивеча. Констатирани са две нарушения на един от ловците за неносене на разрешителното за оръжие и липса на бележка за ловен излет, за които са съставени актове. 
 
Водач с алкохол 1,29 промила е установен от служители на РУ-Нова Загора. На 20 август, около 21,10 часа, в село Полско Пъдарево  е спрян за проверка лек автомобил „Форд Транзит“, управляван от 46-годишния Г.Г. от същото село. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,29 промила. Срещу Г.Г. е образувано бързо производство. 
 
Неправоспособен водач, който има наложено административно наказание за управление на МПС, е установен от служители на  РУ-Нова Загора. На 18 август, около 08,30 часа, в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Венто“, управляван от  32-годишния Н.М. от същия град. При проверката се установява, че Н.М. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение. Срещу Н.М. е образувано бързо производство. 
 
Служители на РУ-Нова Загора работят по кражба на съобщителен кабел в землището на село Кортен. Сигналът е получен в 20,15 часа на 17 август. Неизвестен извършител е срязал и откраднал съобщителен кабел с обща дължина около  92 метра. По случая е образувано досъдебно производство.  
 
 
Твърдица: 95 лица и 44 превозни средства са проверени от служители на РУ-Твърдица в хода на специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населените места. Операцията е проведена на територията на община Твърдица. Полицейските служители са констатирали 26 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. На нарушителите са съставени актове и фишове. 
           
Пожарна безопасност и защита на населението 
 
На 18 август, около 12,50 часа,  е възникнал пожар в двора на частен имот в новозагорското  село Еленово. Съобщението е получено в 12,57 часа, произшествието е ликвидирано в 17,10 часа от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожена е една сграда, домашно имущество. Спасени са 6 сгради. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. 
 
Информация за възникналите пожари без нанесени материални щети
 
От 08:00 часа на 18.08.2017 година до 08:00 часа на 19.08.2017 година на територията на област Сливен са възникнали 7 пожара без нанесени преки материални щети, които са обхванали обща площ 20 дка. сухи треви, храсти и отпадъци. Пожарите са ликвидирани от екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, както следва: 4 от РСПБЗН-Сливен; 2 от РСПБЗН-Нова Загора;1 от РСПБЗН-Котел.
Спасени са: 2 бр. сгради. 
 
От 08:00 часа на 19. 08. 2017 година до 08:00 часа на 20. 08. 2017 година на територията на област Сливен са възникнали 6 пожара без нанесени преки материални щети, които са обхванали обща площ 76,72 дка сухи треви, храсти и отпадъци. Пожарите са ликвидирани от екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, както следва: 
6 от РСПБЗН-Сливен. 
Спасени са: 2 бр. сгради. 

Пресцентър ОД на МВР Сливен
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!