Обратно към категорията

Слушатели на 999: НОРМАЛНО ЛИ Е В ГРАД ОТ ЕС ДА МИРИШЕ НА ЛУК, НА ЖИВОТИНСКИ ФЕКАЛИИ...?!?!

   

Слушатели на 999: НОРМАЛНО ЛИ Е В ГРАД ОТ ЕС ДА МИРИШЕ НА ЛУК, НА ЖИВОТИНСКИ ФЕКАЛИИ...?!?!

("В Разград протестират срещу влошеното качество на въздуха. Скоро и в Ямбол...!")
Източник на миризмата на лук, която притеснява ямболлии, живеещи или работещи в к-с "Златен рог", квартал "Каргон" и цялата Индустриална зона, е суровина, доставена за ямболска преработвателна фирма. Тонове лук са струпани на площадка на открито в зоната на предприятието.
Разнасящата се миризма в голяма част от Ямбол не е вредна за здравето на жителите на града, обясниха запознати по повод многобройните въпроси, които получихме по темата на редакционната поща на 999.

"Вероятно миризмата е от бившата "Ягода", защото там преработват сега зеленчуци. Но нормално ли е в 21 век, в областен град от Европейския съюз да мирише на каквото и да било и да се притесняват хората да си проветрят домовете?!?!", пише в едно от писмата до 999.

В други сигнали до радиото жители на Ямбол пък се възмущават, че много често рано сутрин, но и не само, се разнася миризма "на животинска ферма", "на фекалии", също в този район на града.

В едно от писмата се подчертава и предполагаемият източник на това:
"Миризмата на л...на сутрин в Ямбол е от "модерното" съоръжение, наречено електрогенератор с алтернативен източник на енергия - животински тонове, т.е. л...на", пише слушател на 999.
"Тонове животински изпражнения се изсипват в тази малка електроцентралка, добавят се бактерии, които ги разграждат и отделят газ, който е същинският източник на енергия. Тази енергия, т.е. токът, произведен от тези л...на, се изкупува преференциално и задължително от енергодружеството, в случая ЕВН, и собственикът на станцията си прибира печалбата. И за него едва ли е важно, че Ямбол се омирисва на л...на сутрин, а и не само сутрин.", добавя слушателят ни.
И завършва: "Аз и всички мои съседи и приятели, с които сме разговаряли по тази тема, сме възмутени от безхаберието и на бизнесмени, а и на контролиращите уж органи тук в града. Нима е нормално сутрин градските ни жилища да са изпълнени с миризми на лук, на фекалии и кой знае на какво още?!?!
Молим бизнесмените да мислят малко повече за ямболлии, освен за бизнеса си. Да поставят необходимите съоръжения, които да пречистват въздуха и да се спре с това обгазяване на града ни!".


Добавяме и информацията, че в друг областен център, в Разград, около 100 души излязоха на протест заради влошеното качество на въздуха, предаде Нова телевизия.
Хората споделят, че от месец насам дишат неприятни миризми.
Събрани са 280 подписа, с които се настоява да се открие източникът на замърсяването. Утре общинският съвет на Разград ще заседава извънредно заради проблема.
Сигнали за лошото качество на въздуха са подадени до регионалната екоинспекция в Русе. Но официално източникът на лошите миризми не е установен. От две седмици в Разград се изваршват изследвания от мобилна лаборатория. До няколко дни на база резултатите от изследванията, трябва да излезе докладът за качеството на въздуха.


Още новини по други сигнали за влошената еко-ситуация в и около Ямбол от последните дни:

"Водите на р. Тунджа в к-с "Златен Рог" миришат силно на химикали и се оцветиха в синьо!"
http://www.radio999bg.com/?id=28319 

 

 

"Тунджа" е отровена - три крави умряха след водопой, четири едва спасихме!"

http://www.radio999bg.com/?id=28284

 

















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#10 Анонимен 24.08.2017 05:29

ВЪДУХА ВМИРИСАН,РЕКАТА ЗАМЪРСЕНА.НИТО ЕДНА СТУДЕНА ДА ПИЕШ,НИТО ДА СИ ПОЕМЕШ ДЪБОКО БЪЗДУХ.ПЪЛНО НАРУШЕНИЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.

 

 

#9 ДО СТАМАТ НИКОЛОВ 24.08.2017 05:24

ВКИСНАТ ИЛИ НЕ,НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ДИША МИРИЗМИТЕ.ПРОТИВОЗАКОННО Е.


#8 Николай 23.08.2017 12:26

Скъпи съграждани нима не разбирате че г-н Славов ни прилага съвременна форма на лечение-АРОМАТОТЕРАПИЯ.На лук,на фекалии,на тиня от р.Тунджа.Така ще е аромати,прах,сметища,мръсотия,тиня!!!

 

 

#7 hp 23.08.2017 11:18

Около стадион мирише страшно на обор и това е почти всеки ден напоследък. Въпросът е какво правим?!


#6 1 23.08.2017 08:38

Съграждани!Приятния аромат се носи из целия град.Първо поради липса на пречиствателна станция и излива на фекалиини води в река тунджа,второ поради изливането на препарати в реката от няколко предприятия,трето от предприятията правещи олио и обработващи зеленчуци и не на последно място от фекалиите които се изплозват за производство на биогаз. Къде са контролните органи в този град и тази държава.Кои са техните директори?Ало радиото дайте ни имената им.Попитайте ги какви мерки са взели и вземат по тези случаи!

 

 

#5 Анонимен 22.08.2017 19:11

Освен всичко горе написано искам да добавя и миризма на джибри в кв.Каргон,от намиращият се на близо ракиен казан.То л..йна,то лук,то джибри,то направо ужас .Милионерите станаха милиардери от това че навсякъде и по всяко време всичко им е позволено.Време е да се раздвижи народът които го блъскат по 12ч.за 400 лв.


#4 Стамат Николов 22.08.2017 17:08

Ай стига преиграва че мирише на Лук мирише ама чак пък и вкиснат

 

 

#3 си 22.08.2017 08:22

Нормално ли е в частен двор в с. Веселиново да домуват пет големи цистерни , които извозват фекални и животински води и кметът на община Тунджа да вдига безпомощно ръце и да не може да се справи с тази нахална фирма "Братя Панчеви " ? Какви миризми само се разнасят от техния двор и от шахтите на канализацията !И категорично отказват да изнесат цистерните си в индустриална зона , далеч от населено място , защото така им е удобно - изливат нечистотиите в селската канализация , разбиват пътищата на селото с 20-тонните си цистерни и никой не може да ги спре.Трябва да прегазят някой човек, защото пътищата са тесни , няма тротоари , за да се случи нещо. И въобще нормално ли е фекалии и заразни отпадъци да се съхраняват в населено място ?!Радио 999 има много материал .


#2 Аноним 22.08.2017 06:14

От бившата Ягода няма на какво да мирише, но не е зле контролните органи да проверят как през предприятие за хранителни продукти Бела минават ежедневно толкова камиони с говна /от където и отвратителната миризма/ и как тези баници и подобни са на пазара с нужното качество?!

 

 

#1 Анонимен 22.08.2017 06:05

безобразие.в петък вечерта миризма на вкиснат лук се разнасяше и около зъболекарска поликлиника.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!