Обратно към категорията

РАЗШИРЯВАНЕ НА ПЪТЯ МЕЖДУ ЯМБОЛ И СЛИВЕН - Д0 2035 Г.! ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

   

РАЗШИРЯВАНЕ НА ПЪТЯ МЕЖДУ ЯМБОЛ И СЛИВЕН - Д0 2035 Г. ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Припомняме! 
„Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ съгласува Общия устройствен план /ОУП/ на община Сливен, който сме разработили. В него сме предвидили връзка на Кермен с магистрала „Тракия”. Много важно е, че успяхме най-накрая, защото АПИ няколко пъти отказваше да го съгласува“. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев при посещението си на разкопките на Археологическия институт при БАН край Кермен.
Кметът на Сливен съобщи още, че в Общия устройствен план е заложено разширяване на пътя Сливен – Ямбол.
„В икономически план ние имаме предимство, че два големи равностойни града са близо един до друг. Икономическото бъдеще все повече е свързано със споделяне на трудови, инвестиционни, културни, образователни и всякакви други ресурси. Затова се нуждаем от много добри комуникации. Искам да може да се стига за 15 минути спокойно от единия до другия град. Това е свързано с този път, който се натоварва все повече и трябва да има перспектива в тази посока”, коментира Радев.
 
Общият устройствен план /ОУП/ е стратегически документ, който обхваща територията на цялата община - 1366,6 км2 и е с времеви хоризонт до 2035 година.

ОУП определи визия, цели и стратегия на развитието на общината за следващите не по-малко от двадесет години. Той е съобразен с плана за развитие на Югоизточен район, в който Сливен е заедно с Бургас, Ямбол и Стара Загора, както и с областните планове за развитие.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!