Обратно към категорията

Счупиха фигурите на плоча, показваща десетките щастливи години на влюбена двойка от Ямбол

   

Счупиха фигурите на плоча, показваща десетките щастливи години на влюбена двойка от Ямбол

Срещаме Петър от Ямбол да лепи малки гипсови фигурки на симпатични котенца върху плоча в стария Созопол. Вървейки се обръщаме и позаглеждаме. Едва тогава с приятелката ми забелязахме надписа върху плочата:
 
„Тук я срещнах за първи път, на 23 юли 1983 и така до днес!“
 
Самият автор, Петър Панков, е мъжът, който я ремонтира. Поставил плочата преди 4 години, след 30 години щастлив семеен живот с любимата жена – Маруся. Но редовно му се налага да я ремонтира. Сега сменя фигурките, преди това сменил цялата плоча. Все се намирал някой зложелател, който в яда си иска да разруши щастието на другите. Или поне се опитва да го разруши. Но Петър е непоколебим, все намира време да се завърне в Созопол и да покаже, че любовта е по-силна от всичко.
 
Любимата му Маруся също пътува редовно от Ямбол до Созопол с него и докато той ремонтира, тя обикаля малките калдъръмени улички със стари смокинови дървета и си спомня за онази първа среща, която предопределила живота й.
 
Ако и вие решите да се заредите с положителни емоции в Созопол, плочата на любовта си е на това същото място, срещу входа на  „Вятърна мелница“. Мястото може и за вас да е предопределящо… 

Източник и снимки: http://www.gramofona.com/










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 образ безподобен 19.09.2017 07:16

Браво на 999! Сигурно за пръв път ми се случва да кажа това :). Но няма как. Това е една публикация, която се кипри като цъфнало цвете по паважа. Действително Петър Панков е един много стойностен и креативен човек и такива публикации, свързани с хора като него, трябва да има колкото си може повече. Лошото е, че такива точно хора, все по-рядко се срещат. Повече са онези, които чупят.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!