radio 999

На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...


14/11/17 23:05:11коментари:6На 15-ти ноември в Ямбол: сесия с предизвестен край, може би...

Председателят на Общински съвет – Ямбол д-р Даниел Ибришимов е насрочил за 15 ноември  сесия за обсъждане на предложението за местен референдум за поемането на 17 млн. лв. общински дълг ( около 20 млн. лв. с лихвите). Предложението е внесено в Общинския съвет на 19 октомври от осем общински съветници – Антоанета Антонова, Мариета Сивкова,  Капка Йоргова, Катя Георгиева, Румен Банков, Светослав Стоев, Стефан Стоянов  и Драгомир Димитров. 
 
Резултатът от тази сесия е с предизвестен край: съветниците са строени. Разпоредено им е без да мислят - да гласуват. Интересно, как ще гласуват съветниците от останалите формации: Ясен Киров, Тодор Тодоров, Павел Дододв, Юсеин Ахмед, Елица Главчева, Ахмед Ахмедов, Пламен Проданов, Кръстьо Петков?
Дали ще гласуват по съвест и ще вземат ли участие в дебатите относно желанието да се изтегли заем от 17 000 000 лева и какви ще им са аргументите за - ЗА или ПРОТИВ?
Интересен факт е, че преди месец групата на мнозинството беше напусната от съветника Георги Славов, който не е обявил още причините за това свое решение, но то съвпадна с решението да се изтегли този заем, може да е случайно, а може и да не. Ще очакваме от него да изтъкне мотивите си за оттеглянето си от общинския съвет!
 
Все пак, настоящата група общински съветници, които винаги гласуват по един и същ начин, е добре да погледнат и към това, което само преди седмица се случи в община Сливен, именно поради грешки в усвояването на средства от предходни управления. В момента сметките на общината са запорирани.  Причината е предявен иск от Министерството на околната среда и водите заради проваления първи воден цикъл в размер на 4,5 млн лв. Сега бивши кметове на града си прехвърлят топката и така и не е става ясно кой е отговорен за нарушенията.  Община Сливен има две седмици срок, в който трябва да плати. 
Едва ли ще бъде допуснато една държавна структура да фалира (все пак не е обикновена фирма с големи задължения), но вероятно действията на управляващите няма как да останат без последствия за гражданите.
 
 


Коментари


tyy | 15/11/17 17:03:51


Наистина трябва да си много тъп за да не усетиш каква огромна кражба се планира с тоя заем, ама.....харесвайте си го, то ще ви се връща.


FY | 15/11/17 08:58:05


Градът ще стане още по-красив и приветлив.
А комунистите нека вият на умряло.
Просто от тях нищо не зависи.


селяндур | 14/11/17 20:51:00


преди да решите да гласувате заема предлагам да гласувате
1.всеки месец да погасявате заема със заплатите който получавате като директори и общински съветници
2.да ипотекирате за заема собствените си жилища
Ако това ви стиска сигурно гражданите на Ямбол ще са съгласни за заемаглупак | 14/11/17 19:58:50


То се знае че ще гласуват макар да не са им законни решенията им, защото не може хем да си директор , жем да си общински съвет.Защо ли досега никой не им провери декларациите който разписаха приди да станат общински съветници. И защо ли до сега не се самосизира нито една институция , Що ли


ty | 14/11/17 17:07:55


Много ясно, че ГЕРБ ще гласуват за доброто бъдеще за града, както винаги са го правили.
А ония зомбираните боклуци от бсп ще изговорят хиляди глупости само и само да не се случи нещо хубаво в Ямбол.


48 | 14/11/17 15:51:46


За ония от ГЕРБ е ясно как ще гласуват, те са облъчени и зомбирани, а и нямат минимално необходимия капацитет. Но хубаво да си помислят тия които не са ЗАВИСИМИ Славовата Паяжина как ще гласуват, ако имат намерение да продължат да живеят в този град!Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ЯМБОЛ! ВТОРИ КОНКУРС ЗА ЕСЕ ПО ПОВОД 3 МАРТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ИК ЗА МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ!

Двама с трихинелоза в Бургас, изследват още 17

В Ямбол спипаха пиян шофьор

8-годишно дете пострада след пътен инцидент в Стралджа


Най-коментирани новини

Таен търг за продажба на дървесина добита на територията на община Ямбол. Началната тръжна цена беше 10 лв. за кубик

Почина дядо Добри

Вдигат заплатите... на депутатите

Три празника отбелязваме на 14 февруари! Изберете кой да празнувате


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ