Обратно към категорията

698 нарушения по ЗДвП

   

698 нарушения по ЗДвП

 са констатирани за една седмица на територията на ОДМВР-Сливен
Издадени са 278 електронни фиша за превишаване  на скоростта  
През изминалата седмица служители на „Пътна полиция” в ОДМВР-Сливен са проверили 1268 превозни средства и 1316 лица. Констатирани са 698 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 84 акта и 540 фиша, от които 278 за нарушаване ограничението на скоростта.  
Да управляват след  употреба на алкохол са установени 5 водачи,  4 от тях са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. За управление на МПС след употреба на наркотици е установен един водач. Употребилите наркотични вещества са 4. Двама неправоспособни. 7 са отнетите свидетелства за управление на МПС за  неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите. 
От 15 до 21 януари  са прекратени  регистрациите и са свалени табелите на 7 автомобил.
 
 
НЕ ПЕСТЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ПЪЛНАТА ИЗПРАВНОСТ НА АВТОМОБИЛА ПРЕЗ ЗИМАТА! 
Помнете, че ако фаровете не са правилно регулирани и СВЕТЯТ НИСКО, платното ще бъде осветено на по-късо от необходимото разстояние. Това многократно увеличава риска в последния момент да забележите пешеходец, каруца, велосипед или друго превозно средство без сигнализация и да ги блъснете. 
Непременно се погрижете да си осигурите подходящи за сезона гуми, но не забравяйте, че е забранено движението с гуми с шипове. 
Помнете, че от стабилността на автомобила на пътя зависят вашият живот и животът на хората, които возите и срещате по пътя си! 
Амортисьорите са крайно важни за стабилността на автомобила, особено по неравни настилки и на завои и затова трябва да бъдат прегледани от опитни механици. Прегледайте в сервиз състоянието на акумулатора и спирачната течност. 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да подмените остарелите и втвърдени пера на чистачките; да се снабдите с вериги за сняг и лопата, които да са в багажника до края на зимата; да проверите изправността на отоплението и на устройството за измиване на предното стъкло, както и на това за подгряване на задното. Поддържайте зареден с незамръзваща течност резервоара за измиване на предното стъкло; проверете концентрацията на антифриза в охладителната система. 
 
 
                                        
РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!