Обратно към категорията

Още арести за разпространение на дрога

   

Още арести за разпространение на дрога

Продължават арестите за разпространение на високорискови наркотични вещества в Сливен. Криминалисти на ОДМВР-Сливен са задържали знакова фигура от криминалния контингент. При спецакция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на 20 февруари в казино в град Сливен е задържан 44-годишният Х.Х. При личния обиск в него е намерен и иззет плик, съдържащ 5 грама метамфетамин. Иззети са и други веществени доказателства, имащи отношение към престъпната дейност, извършвана от задържания. За случая е уведомена  Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества.  
Х.Х. е криминално проявен и осъждан. Първоначално му е наложена 24-часова полицейска мярка.  С прокурорско постановление Х.Х. остава в ареста за 72 часа. Предстои днес да бъде гледана мярката за постоянното му задържане.  

Още новини от полицията:
Незаконна търговия с тютюневи изделия е установена от полицейски служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен. На 22 февруари в хода на специализирана операция в село Крушаре е извършена проверка в дома на 28-годишна жена. При  процесуално-следствените действия са иззети  3000 къса цигари без бандерол от марката „Wilson Blue“. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.
 
На 22 февруари в РУ-Сливен е започнато бързо производство срещу 35-годишния Й.С. от град Сливен. На 22 февруари в търговски обект в град Сливен Й.С. е хванат да извършва кражба на козметични продукти. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Й.С. е задържан е за 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава. 
                   
Котел: Водач с алкохол 2,46 промила е установен от полицейски служители в град Котел. На 22 февруари 44-годишният А.К. от село Тича е хванат да управлява лек автомобил „Субару“ с концентрация на алкохол 2,46 промила. Той е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.  
 
Полицейски служители на РУ-Котел работят по взломна кражба от частен дом в село Градец. На 22 февруари 50-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от дома му квартал „Запад“. За времето 19-22 февруари неизвестен извършител, след като свалил стъкло на прозорец, проникнал в жилището и извършил кражба на музикална уредба „Сони“ и покъщнина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Нова Загора: Специализирана полицейска операция във връзка със системните нарушения на Закона за движение по пътищата е осъществена на територията на град Нова Загора.  Акцията е насочена срещу случаите на тежки пътни произшествия, възникнали вследствие на употреба на алкохол и други упойващи вещества, при които последилите и броя на убитите и ранени граждани е значително по-голям.  Проведен е широкообхватен контрол с нулева толерантност към нарушителите. От 10,00 до 12,00 часа на 22 февруари полицейските служители са проверили 98 превозни средства и 122 лица. Констатирани са 11 нарушения на Закона за движение по пътищата. Отнети са 4 свидетелства за управление на МПС за непратени глоби.
 
23. 02. 2018 г.РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕНПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!