Обратно към категорията

ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР ЗА ПОСРЕДНИЦИ В ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

   

ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР ЗА ПОСРЕДНИЦИ В ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА

Една година затвор за посредници в телефонни измамни постанови Ямболски районен съд. Присъдата е ефективна. Осъдените само прибирали и занасяли набраните от измамените граждани пари. Задържането им е станало почти веднага, когато вместо да доставят прибраната сума, те решили да я поделят...
В края на месец март 2017 г. двамата подсъдими се свързали чрез „Фейсбук" с непознат мъж. Той им предложил да си набавят пари, като пренасят пратки на клиенти. Подсъдимите по указания на непознатия посетили различни адреси в няколко града, за да прибират пари от възрастни хора. Двамата подсъдими разбрали, че се касае за „телефонни измами", но се нуждаели от пари и затова се съгласили да извършват тази дейност.
Схемата е позната. На 30 март 2017 г., около 16.10 ч., в гр.Я. жена е получила телефонно обаждане на стационарния си телефон от непознато лице, което й се представило за следовател от МВР. Мнимият следовател й казал, че се провежда полицейска акция за залавяне на измамници и нейното име било в списъка с телефонни номера, на които измамниците щели да звънят, но  полицейски служители следят случая. Дал й указания да сложи в торбичка всички пари, които имала. Тогава тя сложила 2 200 лв. в торбичка и ги пуснала през тересата. Двамата подсъдими отишли на посоченото място и взели парите. След това тръгнали. Те  обаче се уплашили и изключили телефоните си. След това си разделили парите, като част от тях изхарчили още същия ден. На следващия ден двамата подсъдими били заловени от органите на полицията и доброволно предали сумата от 998,91 лв.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!