Обратно към категорията

Бойко Борисов: АМ „Тракия” до Ямбол ще бъде преасфалтирана

   

Бойко Борисов: 15 км от лот 3 на „Тракия” от Нова Загора до Ямбол  ще бъдат преасфалтиранипълен запис на пресконференцията
15 км от лот 3 на автомагистрала „Тракия” от Ямбол до Нова Загора ще бъдат преасфалтирани. Това заяви в Ямбол днес премиерът Бойко Борисов. Причината е, че има установено несъответствие в рецептата, на основата на която са направени асфалтовите работи на лот 3.
Несъответствието се дължи на грешка в изчисленията на компютъра, който е правил смесите.

„На всеки 20 дни проверявам магистралите и големите строежи. Подвижните лаборатории, които закупихме са именно за това, да следят още по времето на полагането на асфалта какво качество има той. Вече положен асфалт, тези 15 километра в този вид, в който е в момента, може би ще стои 2-3 години и след това, вследствие на жегата, ще стане на коловози” - подчерта пред медиите Бойко Борисов. Ще бъде пизицирана постаянна лаборатория, която да проучва превантивно качеството на материалите, използвани при строителството на лота.

„Колкото и да е трудно вече махнаха 2 километра, ще махнат и останалите. Това, което се отстранява, не може да се използва, освен да се насипе на селски пътища. Преасфалтирането ще бъде изцяло за сметка на фирмата-изпълнител. Мобилната лаборатория ще бъде оставена тук и процесът ще се следи денонощно”, каза още премиерът.

”Пусковият срок ще бъде  в средата или в края на юни. По-добре да се забавим, отколкото да пуснем трасето и след това да ремонтираме. Не мога да правя компромиси”, долъни още Борисов.

Инж. Полихронис Хапсалис, технически директор на лот 3 от АМ „Тракия”, представител на фирмата-изпълнител "Актор", заяви че отклоненията се дължат на компютърна грешка между технологията и производството на сместа.

"Няма да се изложим и ще спазим ангажимента, който сме поели. Няма да предадем магистрала с лошо качество", каза още инж. Хапсалис.

Чуйте пълен запис на пресконференцията в прикачения файл.

 

Диана Димитрова















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#9 Стамат 01.06.2012 07:07

Как защо бе Стефане? Защото от 20 години това е руската политика у нас. Ниски доходи и път на циганизацията в България. Даваме пари за помощи за да храним и поим циганята. ония се раждат като зайци и след 10 години изведнъж рагистрираме голям прирас. Ама циганята като пораснат и няма кво да ядат почват да крадът българите. А ние отново им даваме помощи и те пак се роят като пчели. Строят си къщи дето сварят, обират на хората труда и ченгетата само ги гледат и нищо. Затова децата ни имигрират Стефане. Защото от 20 години заплатите на българите са правителствена политика. И тя е българите да са НАВЪН а циганите В страната ни. Просто е като две и две. Бойко Борисов поне прави нещо за българите и не целува руски задници.


#8 Стефан 31.05.2012 13:29

Моля ви г-н Борисов спрете производството на завършили студенти емигранти. Ако не знаете направете справка, колко български инженери и колко български лекари заминават за чужбина. Нашите деца заминават защото не виждат бъдещето си тук с 500-600 лева заплата. Един лекар струва на държавата хиляди левове и след като завърши заминава за чужбина, излиза че България дава пари за студенти които не остават тук и по този начин подпомага богатите страни. Елита на България заминава за чужбина! Защо?

 

 

#7 Карени 31.05.2012 12:25

Качеството преди всичко. Това е начина по който трябва да се работи.


#6 Радо 30.05.2012 10:43

"Браво за това наистина, ама истинско браво ще му кажа като си разчисти обора тук от разни сволачи дето се пишат герберисти И от съда не излизат" Много те подкрепям!!

 

 

#5 Ночев 30.05.2012 06:00

Авъх забравих да напиша че тръна е кмета на Ямбол, който опропостява и опорочава партията ГЕРБ.


#4 Ночев 30.05.2012 05:59

Бойко Борисов е точен и си върши работата ама нашият горкият хич го няма. Чудя се защо премиера го трае с толкова дела за кражби? Как може такъв перфекционист като него да трае трън в пръста си?

 

 

#3 Стою 28.05.2012 15:19

Железен е бат Бойко. Само така. Комунягите да гледат и да се учат как се работи за българите а не за руснаците.


#2 Пацо тъй е ама 28.05.2012 13:26

Браво за това наистина, ама истинско браво ще му кажа като си разчисти обора тук от разни сволачи дето се пишат герберисти И от съда не излизат

 

 

#1 пацо 28.05.2012 13:10

Браво на Бойко! Вече ще стигаме до София за 3 часа а до морето за 40 минути. Това е икономия и на гориво и на време. Дано да направят и един тунел под Шипка.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!