Обратно към категорията

Оставиха зад решетките мароканеца от ИДИЛ

   

Оставиха зад решетките мароканеца от ИДИЛ

Магистратите от Апелативиния съд в Пловдив оставиха в ареста мароканецът Науфал Захри, обявен за международно издирване от Кралство Мароко заради терористична дейност и членство в терористичната организация ИДИЛ. Мъжът обжалва днес пред пловдивските магистрати решението на хасковските съдии, които го оставиха в ареста за 3 месеца. 
 Заседанието се проведе под засилени мерки за сигурност. Глоби от по 1000 и 500 лева получиха служебният защитник и преводача на мароканеца, защото не се явиха в залата на съда в града на тепетата. Осигуряването на нови адвокат и преводач наложи отлагане на процеса за следобедните часове.
В срока на задържането му, мъжът трябва да бъде екстрадиран и предаден на Мароко, обясни прокурор Димитър Ангелов.
Науфал Захри е издирван от Интерпол за "лоялно членство в терористична организация ИДИЛ“.  
 
Мароканецът е работил към принадлежащата в Ислямска държава служба “Механизация към Главна дирекция – Военни лагери” в град Ал – Маядин, област Дер – Алзор, Сирия.  Той се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси.
 
 Захри беше арестуван на границата в близост до Свиленград с още над 20 сирийски бежанци, като той самият се е представял за такъв. Притежавал е фалшив документ за самоличност./ Дарик
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!