radio 999

Изложба "Български архитектурен модернизъм" в Ямбол


14/03/18 08:34:11коментари:0Изложба "Български архитектурен модернизъм" в Ямбол

Първата за 2018 г. спирка на едноименната ни пътуваща изложба е Ямбол. Тридесетте табла, представящи различни жилищни, обществени и индустриални сгради от Модерното движение, ще бъдат представени в Художествена Галерия Жорж Папазов (ул. "Цар Самуил" № 2). Откриването е на 14 март от 17:30 ч., като непосредствено след това ще ви разкажем под формата на кратка лекция-презентация за историята на стила на Модерното движение у нас.
По традиция ще направим и обиколка по най-интересните образци от междувоенната модерна архитектура в Ямбол, като съвсем скоро ще обявим началния час и мястото на срещата.
Изложбата е резултат от няколкогодишни изследвания в цялата страна на екипа на Фейсбук страницата - Васил Макаринов и Теодор Караколев - както и на безценната помощ на наши приятели и сътрудници – архитекти (д-р арх. Любинка Стоилова, арх. Любомир Пейчев, арх. Георги Събев), изкуствоведи (доц д-р Ружа Маринска), историци и други любители на архитектурата. Финансовата подкрепа е на Централен фонд за стратегическо развитие към Нов Български Университет. Медийни партньори са вестник Дневник и сайтътt mediacafe.bg. Благодарим и на Център българо-европейски културни диалози (https://becd.nbu.bg/).
Изложбата вече бе представена във Варненски свободен университет Черноризец Храбър, Културен център Морско казино, Общинска библиотека Искра Казанлък, Национален политехнически музей / National Polytechnic Museum, Нов Български Университет (Галерия Униарт), Къщата на Архитекта и Total Sport Fitness & Squash.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


През следващите 9 месеца: Нова организация на движението се въвежда в Ямбол

Посрещаме Слънцето в най-дългия ден от годината с уникален орфически ритуал на древния „Кабиле“

Община Ямбол обяви конкурс за длъжността Психолог. Oпит не се изисква

120 кг безакцизен тютюн иззеха служители от ОДМВР – Ямбол


Най-коментирани новини

СТАРТИРА РЕМОНТЪТ НА УЛ. "ПРЕСЛАВ"

„ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА!“ СЪС VІІ ПАНАИР НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ И АНИМАЦИИ, ЯМБОЛ 2018

КАРУЦИТЕ В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ДВИЖАТ С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА

ОБМИСЛЯТ ПО-ЕВТИНА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" ЗА ПРИМЕРНИТЕ ШОФЬОРИ


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ