radio 999

На своя празник 42-ри механизиран батальон – Ямбол отворя вратите си за приятелите на батальона


16/04/18 17:01:06коментари:0На своя празник 42-ри механизиран батальон – Ямбол отворя вратите си за приятелите на батальона

42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, отваря вратите си за приятелите на батальона, по случай своя празник, от 10:00 до 13:00 часа на 19.04.2018г. във войскови район Кабиле. Празничната инициатива, посветена на 19 април – датата на създаването на батальона, включва както тържествен ритуал за честване празника, така и показ на въоръжение и техника, демонстрации на способности, кратки практически обучения и последващи състезания за посетителите, желаещи да се включат в надпреварата.
След тържествен ритуал за честване Празника на 42-ри механизиран батальон, за провеждането на показ и демонстрация, на стадиона във войсковия район, ще бъдат развърнати учебни центрове за демонстрация на тактически действия от механизирано отделение, оказване на първа помощ и медицинска евакуация на ранен и демонстрация на бойни възможности по специализиран ръкопашен бой. 
По програма, съобразена с различните целеви групи и интереси, ще се проведат кратки демонстрации и обучения, с последващи надпревари между желаещи да участват ученици и граждани, за изпълнение на нормативи по огнева подготовка с автомат „Калашников”, на нормативи по "Ядрена, химична и биологична защита" с противогаз, както и на действия за оказване на първа медицинска помощ на пострадал. Най-малките приятели на батальона ще имат възможността да участват в организирано занятие с ролева игра за запознаване с Националните символи на Република Българи и професията на военнослужещ в Сухопътните войски. За най-добрите във всички състезания са предвидени символични награди и грамоти, които ще бъдат връчени от командира на 42-ри механизиран батальон – подполковник Ивайло Иванов. 
За посетителите на празничната инициатива е организиран показ на въоръжение и техника и се осигурява възможността да направят своите вълнуващи снимки за спомен.     
***
42-ри механизиран батальон – Ямбол (военно формирование 52590 – Ямбол) е наследник и продължител на традициите и успехите на 42-ри танко-самоходен полк, създаден със заповед №0075/19.04.1955г. на тогавашния Началник на Генерален щаб. 
Независимо от всички структурни и организационно-щатни промени през годините, батальонът изпълнява своите задачи и заема своето достойно място във Втора механизирана бригада, от състава на която е военното формирование.  
19 април е празникът на батальона, който по войнска традиция се отбелязва от командването и личен състав с различни мероприятия и родо-любиви инициативи, свързани с формирането на патриотизъм и популяризирането на военната професия. 

Пресцентър
 
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


„ЯЗАКИ БЪЛГАРИЯ” ОТНОВО ПОДНЕСЕ ПОДАРЪЦИ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ЗА РАБОТАТА НА СВОИТЕ ЛОЯЛНИ СЛУЖИТЕЛИ!

Нов живот за старите сгради. Отказаният шанс на „Парахода” в Ямбол

Опасни медицински отпадъци са разхвърляни до болницата в Ямбол! (От "Публикувай с 999")

С Ден на отворените врати 42-ри механизиран батальон край Ямбол отбеляза своя празник


Най-коментирани новини

Поклон пред Борислав Ненов!

Опасни медицински отпадъци са разхвърляни до болницата в Ямбол! (От "Публикувай с 999")

Проекти, проекти с мирис на....
"НО Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА, ЧЕ ЧАСТ ОТ ИНАЧЕ ГОЛЕМИТЕ СУМИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН „СЕ ВРЪЩАТ”

БЛИЗО 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО БОРБА В ЯМБОЛ


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ