Обратно към категорията

Полиция и Общинска охрана санкционираха велосипедисти в Сливен

   

Полиция и Общинска охрана санкционираха велосипедисти в Сливен

Със затопляне на времето се наблюдават все по-голям брой велосипедисти, които се движат по централната пешеходна зона на град Сливен, с което нарушават чл.81, т.5 от Закона за движение по пътищата и създават затруднение и неудобство на пешеходците. В тази връзка от днес стартира съвместна операция на РУ-Сливен и Общинска охрана. Създадени са екипи, които ще патрулират по главната улица на града, като ще следят за нарушения от велосипедисти и недопускане на инциденти. В рамките на операцията екипи на РУ-Сливен ще извършват проверки за спазване на ЗДвП от двуколесните превозни средства – велосипеди, мотопеди и мотоциклети.
 
От 10,00 до 12,00 часа днес полицейски инспектор от „Териториална полиция” към РУ-Сливен и трима служители на Общинска охрана са съставили седем акта за административно нарушение на велосипедисти, които са се движили в пешеходната зона.
 
Предстоят проверки и санкции на водачи на двуколесни  превозни средства, които нямат необходимата екипировка, техническо окомплектоване, както и необходимите документи за мотопедите и мотоциклетите. Това се налага от зачестилите случаи на произшествия и на установени водачи, предимно на мотопеди, без необходимата правоспособност. Важно за велосипедистите, които се движат по междуселищната пътна мрежа, е да използват светлоотразителни жилетки.
Контролът ще е ежедневен. Операцията ще продължи до края на лятото.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 25.04.2018 18:07

На сливналии поне павенцата и плочките по центъра са им качествени, та няма как велосипедите да ги повредят.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!