Обратно към категорията

В Ямбол днес ще бъдат връчени наградите по повод 24 май

   

В Ямбол днес ще бъдат връчени наградите по повод 24 май

На тържествена церемония днес в Ямбол ще бъдат наградени отличените тази година дейци на просветата и културата.  Наградата на името на Ради Иванов Колесов се връчва ежегодно по повод 24 май за високи постижения или цялостна, високопрофесионална дейност в областта на просветата.
Постъпилите до 30 април предложения бяха разгледани на заседание на Специализираната комисия, която излезе със следните решение: колективна награда за преподавателски екип се присъжда на екипа на Детска градина „Пламъче“, наградата за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката е отредена на Донка Мавродиева – старши учител по музика в ОУ „Л. Каравелов“. Директорът на ПМГ „Ат. Радев“ Евгений Иванов получава приза в категорията за Педагогически специалисти с ръководни функции. В гимназиален етап отличието е за Боряна Стамболова – старши учител по руски и италиански езици в ПГ „Васил Левски“, в категория „Прогимназиален етап“ е отличена Йорданка Тошкова – старши учител по биология и химия в ОУ „П. Р. Славейков“. Сред началните учители призът „Р. Ив. Колесов“ за 2018 г. получава Лена Иванова – главен учител в начален етап в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Освен носители на най-високата награда в област „Образование и наука“, комисията определи и трима носители на отличието Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ за 2018. Това са Донка Христова  – старши учител по История и География в Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, Ирина Желева  – старши учител по Музика и втора специалност „Народно пеене“ в ОУ „Любен Каравелов” и Маргарита Нанкова – старши учител  начална училищна педагогика в ОУ „Петко Р. Славейков“.
По повод предстоящия Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура бяха определени и тазгодишните носители на награди в сферата на културата и изкуството. Най-високото отличие – награда на името на Жорж Папазов се присъжда на ямболската Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ - за високи постижения и професионализъм в областта на културата и изкуството и по повод 50 години от създаването й, както и за приноса й за създаването на Тракийски хоров фестивал. С награда „Жорж Папазов“ се удостоява и поетът Тенко Тенев – за цялостен принос в областта на културата в Ямболски регион и духовното развитие на община Ямбол.
Специализираната комисия по присъждане на наградите в област „Изкуство и култура“ по повод 24 май взе решение да удостои с почетен знак „Герб на Община Ямбол” Волен Митев – артист и писател - за цялостна дългогодишна и професионална дейност в областта на културата и във връзка с неговия 60 годишен юбилей.
Награждаването на отличените дейци на просветата и културата ще бъде по време на тържествена церемония на 21 май, от 19.00 часа, в р-т „Тунджа“.
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!