Обратно към категорията

БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ В ЦЕНТЪРА И НЕУЧЕБЕН ДЕН ЗА ПРАЗНИКА НА ЯМБОЛ

   

БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ В ЦЕНТЪРА И НЕУЧЕБЕН ДЕН ЗА ПРАЗНИКА НА ЯМБОЛ

По повод Деня на Ямбол – Свети дух, 28-ми май ще е неучебен за всички училища в града с изклюение на професионалните гимназии, в които са планирани практически изпити. В центъра на Ямбол ще се паркира безплатно – Синята зона няма да работи.
А ето какво е планирано за празничния ден:
Тържествата започват по традиция с празничната литургия в най-старата църква на Ямбол - „Света Троица”. Началото е в 9.00 часа, когато духовници и миряни ще отправят своите молитви за здраве и благоденствие на града и неговите жители. Час по-късно пред сградата на общинската администрация е тържественият ритуал за издигане на знамената на Република България, на Ямбол и на Европейския съюз. 
В 10.30 в Ритуална зала започва тържествената сесия на Общински съвет – Ямбол. Тогава ще бъде връчена Голямата награда на Ямбол, чийто носител тази година е Камерен оркестър „Дианополис“.
В 12.00, пред каргонското Читалище „Пробуда-1909” ще се състои народният събор „Св. Троица“, който всъщност е в основата на Деня на Ямбол и откъдето е тръгнала традицията да тачим тоя ден като празник на града ни. Отколешен обичай е по този повод там да се раздава курбан за здраве, а за празничното настроение е подготвена концертна програма.
Почит към духовния живот на града ще изразим 17.30 ч. с откриването в ХГ „Жорж Папазов” на тринадесетата традиционна изложба „Светлината", която тази година е със специалното участие на Иван Пазламачев. Финалът на тържествата в празничния ден е в 18:30 ч., пред Читалище „Съгласие“ с фолклорното шоу „Който може, го може".
 












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Иван 30.05.2018 05:47

Нема проблем, ще ги преназначи за PR-и, гюрюлтаджии и партийни глашатаи. Няма да ги остави без хляб я!

 

 

#3 Страхил 30.05.2018 01:17

Иване, много е лесно да се дава акъл. А трябва да се мисли за стоте служители на "синята зона". Това сто човешки съдби, това са сто избиратели.


#2 Иван 28.05.2018 17:16

Крайно време е простотията "синя зона" да се премахне, тогава всеки ден ще е празник на Ямбол!

 

 

#1 Страхил 27.05.2018 12:03

На кой да целуваме ръка?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!