Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 1533


Получено на 12 Юни 2013 в 03:16 от инж.Иван Дунчев


Митинг в защита на Безистена и Българщината
Уважаеми съграждани Ямболци,братя и сестри Българи!

На 13 юни 2013г от 9.30часа в Ямболски окръжен съд ще бъде даден ход на делото,с което Главно мюфтийство претендира за собственост върху Ямболската емблема и светиня БЕЗИСТЕНА.
Комитетът за спасение на БЕЗИСТЕНА приветства и благодари на партия Национален фронт за спасение на България за инициативата да организира мирен митинг за всички граждани,независимо от социални,партийни и други разделящи ги признаци и принадлежлежности,в подкрепа на община Ямбол в отстояването на градската светиня и за активиране и проявление на свещените и задължителни за служителите на Темида висши категории на Морал,Съвест,Богобоязливост и Родолюбие!
Комитетът за спасение на Безистена призовава Ямболци да присъстват и подкрепят митинга и изразят нашата непоколебима решителност да защитим светинята ни Безистена и да не позволим на никой да ни го отнеме и го превърне в ябълката на раздора между етноси и религии!
Призоваваме всички да изразят съпричастност в защита на свещената ни кауза и Българщината по абсолютно мирен,културен и цивилизован положителен добронамерен начин,и в същото време да демонстрираме с категорична твърдост и неприклонност,че ще отстояваме последните подстъпи на България със свещената сила на Духа,завещан ни от предците ни и пролятата им кръв,и най-вече със закрилниците на рода Български-Господ Бог Исус Христос,Света Богородица и Святият Дух!
Забравете всички различия и разделящи ви противопоставяния-ние от Комитета от момента на основаването му ви зовем за Обединение и Единение в защита на Българския род,България и бъдещето на децата ни,чиито идеали и мечти да бъдат не как да емигрират немили-недраги по света,унизени и обезродени,далече от Род и Родина,а да живеят и се трудят щастливи и честити в тази Свята Райска земя!
Елате с усмивки и радостни сърца,елате да се насърчим и окуражим взаимно!Елате да се хванем приятелски за ръцете на онова голямо Свещено хоро около Безистена,с което ще препашем и Светинята ни,и страната ни,и децата ни,за да не ни ги отнема никой повече!
http://www.youtube.com/watch?v=IJ85AKjn1Ho Ямболско хоро шарено
Не се притеснявайте хора от различни партии,организации и съсловия да се хванете на общото хоро-кауза,хорото е за това- да събира,единява и сплотява Българите! Не е важно кой го е организирал,патриотичните инициативи и мероприятия са Божие дело,нека да оставим вече омразата и разделението-това е повелята на предците ни,и с песни и хора да обявим Възкресението на Ямболци и на Българите и заявим на всички врагове да спрат с посегателствата и геноцида на Свещения многострадален Български народ!
13 юни 2013 година е свят празничен християнски ден-СПАСОВ ДЕН!Духовният наставник на Комитета и святата ни кауза-архиерейският наместник Отец Панайот Чакъров,разпореди на този ден камбаните на Ямболските църкви да бият тържествено на „ЖИВО“на всеки кръгъл час по 10 минути специално за Духовна и Божествена подкрепа на митинга и каузата ни!
Заедно със Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий,от храма Св.Спас на Бакаджика по време на тържествената света литургия,ще проведат специална молитва в подкрепа на свещеното ни дело,за спасението на Безистена и на България,за здравето на Ямболци и всички Българи!
От храма Св.Георги отец Панайот ни предоставя за митингуващите свещена икона на Света Богородица,която ще ни закриля и помага в начинанията ни!
Носете националния трибагреник.
На митинга ще обявим свещената ни инициатива за канонизиране и обявяване за светци на хилядите загинали Ямболци -нашите кръвни родови предци-при защитата на Ямбол от османските нашественици през 1373 година,изкланите невинни великомъченици от Голото смъртно хора в Бояджик през Априлското въстание,хилядите невинни жертви през 1878 година в град Ямбол,избити при бягството на редовната турска армия от освободителните Руски войски,както и мъченическо загиналите свещеници по времето на комунистическия режим!Канонизиране за осветяване на паметта на жертвите,приемане на Светата им закрила над потомците им и народа Български,и най-вече за отключване и отпочване на процесите за покаяние и опрощаване между потомците на жертвите и палачите и премахването на взаимната негативна кърмична обвързаност и обремененост-процеси на доктриналният фундамент на Християнството-ПРОСТИТЕЛНОСТТА!
Бъдете благословени!

НАЧАЛОТО НА МИТИНГА Е В 9.00 ЧАСА НА 13 ЮНИ ПРЕД СГРАДАТА НА ОКРЪЖНИЯ СЪД

Общонароден Съвет на старейшините при Комитета за спасение на Безистена
Организационен секретар на Комитета-инж.Иван Дунчев


3 1


Коментари
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Здрaвейте Пишa ви по повод безсилието нa общинa Ямбол д...

ЗАЩО ЯМБОЛ НЯМА ДА ИМА „НОВА БОЛНИЦА“? Години наред на...

Преди дни беше публикувана жалба на една пътничка за на...

Реклама