Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 1156


Получено на 18 Август 2013 в 11:03 от gradinar


Пловдив спира прекупвачите с тържище за българските производители.

„Днес прекъсваме част от веригата от прекупвачи и даваме глътка въздух на българските земеделски стопани". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриване на пазар за българска земеделска продукция край Пловдив.

Министър Греков посочи, че на подобни пазари българските земеделски производители имат възможност да предложат продукцията си директно на потребителите, като прескочат прекупвачите, които изкупуват продукцията на изключително ниски цени.

Той бе категоричен, че това е поредната стъпка на българското правителство в защита на интересите на българските земеделски стопани.

Той обясни, че министерството ще бъде в помощ на зеленчукопроизводителите, но няма да се превръща в посредник между тях и търговските вериги.

Министър Греков пожела пазарът да се превърне в истинско средище за производители от цяла Тракия, за да могат те бързо да реализират свежата си земеделска продукция. Тържището се намира на околовръстния път на Пловдив в непосредствена близост до магазин Метро.

В отговор на въпрос за идеята за създаване на електронен регистър на българските земеделски производители, министър Греков разкри, че до 1 октомври подобен регистър трябва да бъде създаден.

Чрез електронната система българските производители и МЗХ ще имат своевременна информация какви площи се обработват в страната и с каква продукция.


3 0


Коментари


фермер | 19 Август 2013 в 15:20


Трябва да се радработи и контролен механизъм на едно такова тържище да останат само производители и да се пресече пътя на фалшиви производители-прекупвачи, засял 1 декар домати, а търгува 50 тона домати!
РАДИО 999 - САМО ХИТОВЕ

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Преди дни беше публикувана жалба на една пътничка за на...

На 14.04.2017 около 8 часа сутринта в къщи стана авария...

Учениците от ОУ"Димчо Дебелянов" празнуват 130 години о...

Реклама