Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 1083


Получено на 21 Август 2013 в 11:22 от ivan


"Преди 24 г. монополът беше държавата, а сега сме в другата крайност - чуждите корпорации смазват българското производство и малкия и среден бизнес.

Нужен е баланс. Днес би трябвало да върнем успешното държавно участие в света на пазарната икономика. Държавните дружества могат и трябва да бъдат балансьори на пазара - не чрез административни регулаторни органи, а чрез една успешна икономическа и финансова PR-management политика. Първо на вътрешния пазар, като основен конкурент на големите монополи и корпорации, и след това на външния пазар.
Прословутият пазар е свободен и такъв трябва да бъде. В 21 век сме, държавата би следвало да се адаптира успешно, без да пречи на конкурентните чужди компании с малките и средни предприятия. Както и не трябва да абдикира умишлено за сметката на частни интереси.

Който иска да работи тук, преди да стъпи на пазара в България, ще разгледа конкурентните фирми в своя бранш и ще прочете името на някое държавно дружество, което ще държи едно от първите места в сектора с един успешен икономически растеж.
Когато си върнем не само златото и другите ценни метали, също и изгубените международни пазари на земеделски култури, текстилната промишленост, електричеството, тежка промишленост, и много други от основните ни ресурси, ще можем да сложим началото на възраждането на България!

Когато държавата е стабилна икономически, ще може да стимулира малкия и среден бизнес, а когато малкият и среден бизнес заработи отново, всичко останало в България ще се развива с много ниска безработица!
Лесно на думи. Но на дела ... ?!"


1 1


Коментари
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Здрaвейте Пишa ви по повод безсилието нa общинa Ямбол д...

ЗАЩО ЯМБОЛ НЯМА ДА ИМА „НОВА БОЛНИЦА“? Години наред на...

Преди дни беше публикувана жалба на една пътничка за на...

Реклама