Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 861


Получено на 24 Април 2014 в 15:35 от Българска майка


Скандал: 16-годишна ромка получава 1100 лева майчински
Младата майка имала вече три деца, колко ли ще станат след още няколко години?
Публикувано: 24 апр. 2014
16-годишна ромка от хасковско с три деца получава сумарно 1100 лева социални помощи. Името на майката героиня беше запазено в тайна, пише haskovo.net. Как обаче се справя обикновеното българско семейство, в което родителите получават по 350 лева на месец? Изнемогват. Резултатът от тази политика е демографската катастрофа.Така описа днешното състояние на държавата д-р Султанка Петрова, лидер на женската организация на ВМРО-БНД на пресконференция в Хасково днес. По думите й България е в дълбока криза и само решителни мерки могат да спрат застрашителните демографски тенденции. 55 на сто от българските мъже на възраст до 35 години отлагат създаването на семейство и деца.

Причината – безработица, ниски доходи, несигурност. Омъжените жени пък отлагат раждането на първото си дете, пак по същите причини. Тези тревожни данни са от проучване на ЕС. Според воеводите е необходим рестарт на модела на цялостната социална система, ако искаме България да оцелее. Като един от вариантите те предлагат получаването на помощи да е обвързано с образованието на майката – колкото по-образована е тя, толкова по-голяма сума да получава. Или пък само за тези, които работят и допринасят за обществото. Такъв пример имало в Сингапур, където всички работещи получавали специални добавки.

Всяка година държавата налива 4 милиарда лева в социалната система, а резултат няма никакъв, каза още Султанка Петрова. По думите й това е една бездънна яма. „Държавата на практика стимулира мързелуващите“, категорична е Петрова. По думите й в централната ТЕЛК вече раздавали номерца за 2017 година. Всички знаят, че голяма част от ТЕЛК-решенията са фалшиви, цели ромски махали „страдат от астма и глухота“, за да получават помощи. Докога ще продължава това, питат се воеводите.

Като част от решението от ВМРО-БНД предлагат и радикална реформа в администрацията, която е раздута и неефективна. Според тяхно проучване 10 на сто от всички работещи в България са заети в администрацията.

От ВМРО-БНД готвят подарък за училищата в България. Това е помагало по история от 1939 година. Целта им е децата да се запознаят с истинските факти от българската история, а не изкривените, които им се преподават днес в училище. Раздаването на помагалото ще започне от 1 юни./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/263577


0 0


Коментари
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Здрaвейте Пишa ви по повод безсилието нa общинa Ямбол д...

ЗАЩО ЯМБОЛ НЯМА ДА ИМА „НОВА БОЛНИЦА“? Години наред на...

Преди дни беше публикувана жалба на една пътничка за на...

Реклама