Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 850


Получено на 19 Май 2014 в 10:58 от Георгиев


Социалната политика и изборите

"Социалната политика не е просто обикновено лекарство за решаване на проблема, а животоспасяваща операция, за да може Европейският съюз да има смисъл. Европа отдавна е узряла за управление на левицата като отговор на недоволството на гражданите."
С тези думи Коалицията за Б-я направи предизборен празник в градината. Проблемите на нашата социалната политика не са в Европа, а са в нашите властимащи. Социално трябва да бъдат подпомагани само хора със здравословни проблеми и тези на пределна възраст, а на всички останали здрави и прави български граждани трябва да се създадат условия да се трудят и те сами да решават социалните си потребности. Какво се наблюдава досега в нашата мила родна страна - една твърде успешна социална политика сред ромското население, която му дава добри условия да се размножава и това се вижда по улиците и пред Бюрата по труда. Вече има три.четири поколения, които не желаят да работят с мотива, че нямало работа. А работа в Б-я има както казваха в миналото за целия "китайски народ". Никога не могат да се решат социалните проблеми на едно общество, когато социално се подпомагат и се учат на мързел здрави и прави мъже и жени.
Поздравявам г-н Мартин Шулц, който каза по българската телевизия едни от най смислените предизборни слова, а именно - че решаването на социалните проблеми минава през подкрепата на малките и средни предприятия, защото те са гръбнакът на икономиката, те са мобилните икономически структури , те дават най голяма заетост на работна ръка. Правилна е според мен позицията на г.н Шулц , но тотално се разминава с икономическата политика в България. В България властват монополите.
Основното производствено средство е земята. Селското стопанство дава поминък и голяма заетост на работна ръка, това е отрасълът в Б-я, който може да реши много социални проблеми сред здравите и прави български граждани. Но днес в нашето селско стопанство се подпомага монопола . В едно наше село обикновено има по двама арендатори и големи поземлени собственици обработващи по 15-20 хиляди декара гледащи зърнени и маслодайни култури с високопроизводителни машини, тези едри производители дават заетост на 20-30 човека в едно село.
В България могат да се създадат условия за производство на агнета, на зеленчуци и плодове . След като в Италия се произвеждат домати и ябълки, значи и в България може.. Защо внасяме 80% от храната си, защо ядем турски и гръцки домати/зеленчуци/, а имаме неработещи млади хора със социални проблеми?
На този въпрос трябва да отговорят хората от предизборните листи, в което се съмнявам! А защо се съмнявам, защото чух от г-жа Д.Лаверн, че като дошла тук и едва тогава разбрала, че нашия регион е предимно аграрен…
Променете регионалната политика в посока на създаване на услови хората да обработват земята си и да се трудят в селското стопанство. Създайте условия да се развиват малките и средни стопанства до 300 декара, да се произвеждат зеленчуци, плодове, вино и агнета. Така бихте решили много социални проблеми, ако искате!

Д.С. Георгиев


0 0


Коментари
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Здрaвейте Пишa ви по повод безсилието нa общинa Ямбол д...

ЗАЩО ЯМБОЛ НЯМА ДА ИМА „НОВА БОЛНИЦА“? Години наред на...

Преди дни беше публикувана жалба на една пътничка за на...

Реклама