Публикувай с Радио 999Публикацията е видяна: 1188


Получено на 24 Януари 2015 в 21:02 от Колю


Видяхте ли новите лабиринти и КПП-та по центъра?

Започна ремонта на центъра в Ямбол, който не беше ремонтиран от 1975г. За това трябва да поздравим кмета Славов! Но с напредването на ремонта се появиха смущаващи бетонни лабиринти и КПП-та. Веднага си пролича1 че проекта е правен от човек, който не е от Ямбол. За какво иде реч! На определи възлови места по центъра с голям човекопоток се изля много бетон. Пред Проектанска и високия блок се направи истински бетонен лабиринт, а през това място минават учениците от две гимназии и всички които ползват автобус на спирката до хотел България, пътеката е около три метра, а тези които излизат от Проектанска и искат да отидат до Странджата трябва да заобиколят бетонния лабиринт. Пред магазин Андижан удължиха твърде много градинките на запад и тези които идват от Дика трябва да ги заобикалят. Пред Община Тунджа отнеха тротоара покрай кестените, от северната стена на Безистена отляха нови големи гардели и по този начин стесниха Стъргалото на Ямбол. Стеснена е и улица Раковски с нови отляти пейки за сядане, а по средата на улицата ще има фонтани, от фонтаните до пейките има 4 метра и от другата страна толкова, а по тази улица минават майки с колички и деца с колелета. Но най фрапиращо е стеснението на улица Раковски между пицария Момо и театъра, до СРЕДАТА на улица Раковски е отлята бетонна градинка и улицата е стеснена наполовина. В град Ямбол се правят шествия на 24 май, прани се Кукерландия,Коледарски празник, а местата с най голям човекопоток са препречени. Вярвам в добрите намерения, но това което е направено до момента е смущаващо идете и мерете с метъра и ще се уверите. От източната страна на Безистена имаше два никому непречещи кипариса, ами вече ги няма, тъй бил решил проектанта. Този който е правил проекта не е запознат с основния човекопоток по центъра на Ямбол! Оправете нещата докато е време и не отлагайте строежа на часовниковата кула, вижте какво правят другите градове например Хасково. Отново поздравления за усилията на кмета Славов и дано Ямбол да стане по красив!

Колю Димитров от Ямбол


3 2


Коментари


Места за афиши? | 11 Февруари 2015 в 13:35


Знаете ли дали проекта предвижда поставянето на колонки за афиши и обяви, че сградите и дърветата са налепени със всевъзможни хартиени съобщения. От едно време са останали само две колонки до ДНА и Червената къща по улицата към градината. Че ако не са предвидили да вземат да поставят колонки за афиши!


Иван | 05 Февруари 2015 в 09:47


Казват, че Безистена е на 500 години! На тази достолепна възраст на една от най старите сгради в България му прилича да има тежки дъбови врати, я вътре мрамор..... Напротив проектантите са избрали стъклени врати и гранитогрес. Дали това е заради икономии или им е толкова акъла?


До Гл.архигект на Ямбол | 02 Февруари 2015 в 15:11


Пешеходната зона около Безистена е намалена наполовина, възловото за пешеходци място между ЦКБ и западния вход на Безистена е стеснено, изключително е стеснена ул.Раковски. Гл.архитект може ли да каже, на 1 юни, на 24 май откъде ще минават хората, а на Маскарадния фестивал къде ще застанат хората като зрители? При това стеснение около Безистена къде ще се правят предизборните прояви и концерти, къде ще се направи малката сцена за 1 юни и за Маскарадния фестивал? Има някакво недоразумение в проекта!
Каква е цената на националното предателство? Демократично ли е нито една партия да не се допита до гражданите за...?!

вижте още

Най-ново от Публикувай с 999

Здрaвейте Пишa ви по повод безсилието нa общинa Ямбол д...

ЗАЩО ЯМБОЛ НЯМА ДА ИМА „НОВА БОЛНИЦА“? Години наред на...

Преди дни беше публикувана жалба на една пътничка за на...

Реклама