Обратно към категорията

Лятото идва с новата седмица

   

Лятото идва с новата седмицаМай месец си отива точно така, като трябва. Малко по-хладно беше в последната седмица, но пък лятото ще дойде по-бързо от нормалното.

"Затоплянето ще започне в понеделник, а във вторник и в сряда вече ще е взривно и температурите ще достигнат 30 градуса", обясни климатологът доц. Георги Рачев.

"В четвъртък температурите ще достигнат до 28 градуса, дори в София. Това означава, че на други места в страната температурите ще достигнат 30 градуса, а има голяма възможност и да надминат 30 градуса", уточни той.

"До 10 юни времето ще остане сравнително динамично, ще има валежи, но няма да е толкова хладно, както беше през май месец, ще бъде типично лято", прогнозира климатологът пред Нова тв.

Градушките не са изключени през юни, което е нормално за сезона. Сутрешните температури няма да са както в последния месец - 10 – 12 градуса, а ще бъдат над 14-15.
Втората половина на юни се очаква де е доста топла, дори малко по-суха от нормалното, смята доц. Рачев.

В България средните температури ще са 20-23 градуса през юни и юли, като валежите ще са малко повече в Западна България.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!