Обратно към категорията

Кой възлага и кой ще оценя обществена поръчка за обновяване и модернизиране на централната градска част на Ямбол за 6 194 532 лв. без ДДС. Вижте

   

Кой възлага и кой ще оценя обществена поръчка за обновяване и модернизиране на централната градска част на Ямбол за 6 194 532 лв. без ДДС. Вижте

Възлагането на поредната обществена поръчка за милиони в Ямбол (за обновяването на центъра за над 6 млн. лв) повдигна нови въпроси относно контролът, прецизността и експертността по отношение на изпълнението и.      
Това, което прави впечатление е, че възложител на огромната строителна поръчка за „Строително-монтажни работи за обновяване и модернизиране на централната градска част на град Ямбол по три обособени позиции" е не кметът на общината Г. Славов, а зам.-кметът (политолог по образование) Красимира Петрова. Освен това последният подписал, публикувано в петък 16 юни РАЗЯСНЕНИЕ по поръчката е зам.-кметът Илиана Бицова ( учител по образование).             
 
При тези мащаби на работа – и откъм средства, и откъм време и откъм значимост на проекта, няма как да не се запитаме – това ли са най-квалифицираните хора, които да отговарят за изпълнението на дейностите? И кой конкретно отговаря?          
Трябва ли такава голяма отговорност за тази огромна обществена поръчка за строителство да пада на раменете на политолога Красимира Петрова и учителя Илиана Бицова?
 
Все пак, ресорите за които отговарят са съвсем различни от СТРОИТЕЛСТВОТО. Защо кмета не иска да поеме тази отговорност която му се полага, или целта е различна от това, което се вижда в написаното в поръчката и възлагането?
И тъй като едната поръчва, а другата разписва, в това прозира че е МНОГО ДОБРЕ ЗАМИСЛЕНО, защото а всички знаем, че често общата отговорност се превръща в обща безотговорност!
При наличието на архитекти, инженери и хора с богат опит в строителството е меко казано лекомислено да се възлага поръчката и изпълнението на дейностите на политолог и учител?!      

И ако има проблем, който трябва да се решава от компетенциите на съда, няма да се явява кметът а двете дами. Не е коректо, така да се насаждат на крокодилски яйца..      
 В никакъв случай не подценяваме професионалните качества на двете дами, но все пак е добре, като истински професионалисти, да се придържат към профила си на дейност и да се съсредоточат в областта, в която са най-компетентни.            
Само припомняме, че Ямбол се оказа на последните места по резултати на НВО след 7-ми клас. Може би вниманието на зам.-кметът Бицова (учител по образование) трябва да се насочи към мерките за преодоляване на тази негативна тенденция в местното образование, а не да се занимава с възлагания на строителни проекти за милиони?            
При зам.-кметът Петрова нещата са още по-сложни. Както научаваме от сайта на Община Ямбол тя:            
Подпомага кмета на общината по въпросите на:
1.регионалното развитие
2.евроинтеграцията и прилагането на оперативните и други програми
3.външните работи
4.българите в чужбина                       
?!?!            
Много компетентности и слаба целесъобразност. Излиза, че градът ни има заместник-кмет отговарящ за външните работи и българите в чужбина, а няма за общинската собственост, устройство на територията, строителството и инвестициите, например.            
Да не говорим, че въпросният ръководен екип (кмет и зам.-кметове) нямат телефони за връзка с тях или приемно време. Липсва всякаква обратна връзка с най-важния фактор за успешното управление на една община – контактът с гражданите!            
Кметските фигури в Община Ямбол са, може да кажем, твърде абстрактни за обикновения жител. Прекалено заети с полагане на подписи, рязане на лентички и не рядко съдебни дела, за да се занимават с житейските проблеми на масата.            
"Бог високо, цар далеко“ е казал Иван Вазов, описвайки  усещането за безпомощност на обикновения човек. Бог високо, кмет далеко, пък се получава в нашия случай. Но пък можем да сме спокойни за     външните работи на Община Ямбол, там има кой да отговаря…          
 
 
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Страхил 28.06.2017 04:55

Не зная кой възлага и кой оценя, но ние, бързащите за работа сутрин, бихме искали да знаем, кой безотговорен общинар нарежда точно в 7.30 да се подновяват пешеходните пътеки на Зъболекарска?

 

 

#3 математик 26.06.2017 05:44

какво усвояване то си е крадене само че те подписват друг дърпа мангизите, каква проста математика какви пет лева, 6 милиона от данъците и друг ще ходи на съда да се черви.


#2 Пламен 26.06.2017 04:24

При усвояването на средства не е важно да си специалист в определена област,а да си запознат с елементарна аритметика.Примерно плочки 1 качество-30 кв.м,3 кач.-10лв кв.м.Калкулираме 1 кач,а поставяме 3,кач.и т.н.

 

 

#1 Анонимен 25.06.2017 10:06

нямам думи.щеше да е смешно,ако не беше трагично.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!