Обратно към категорията

Даниел Асенов: Благодарение на Димитър Мутафов стигнах до такова ниво в бокса. Готов съм за професионалния ринг!

   

Даниел Асенов: Благодарение на Димитър Мутафов стигнах до такова ниво в бокса. Готов съм за професионалния ринг!+аудио
Даниел Асенов се завърна в Ямбол, след като на 24.06. защити европейската си титла по бокс в категория до 52 кг на първенството в Харков, Украйна. Днес на брифинг в община Тунджа Тайсъна разказа за премеждията по пътя към златото и за бъдещите си амбиции в спорта. Дани не забрави да изкаже благодарностите си към именития си треньор Димитър Мутафов и към ръководството на Община Тунджа, които му оказват подкрепа от началото на кариерата му.

Даниел Асенов:
Около 40 държави участваха на това Европейско първенство и едни от най-силните нации като Украйна, Русия, Англия и Азербайджан. И много се радвам, че за пореден път не само защитих европейската си титлата, а и прибавих нова!
Горд съм, че съм българин! Благодарение на този човек до мен, Димитър Мутафов, достигнах до такова ниво в бокса. Благодаря и на Община Тунджа за подкрепата, която ни осигурява. Ще продължим да работим за все по-големи успехи. След месец имаме Световно първенство в Хамбург, Германия. Ще дам всичко от себе си, да се надяваме минимумът да е финал!
Най-тежкият ми мач беше първият - срещу руснака. Беше много тежък съперник. 28-годишен, с достатъчно опит и много по-як физически. Но се радвам, че успях да издържа на този труден за мен напън.
След Световното първенство, на което се надявам да стигна до финалите, смятам, че ще има предложения и за професионалния бокс.  Аз съм придобил толкова опит на тази ранна възраст, така че защо не. Вече съм наистина готов! 

Д.Мутафов:
Най-добрият боксьор от близкото минало Тайсън на 20 години стана професионален боксьор и шампион в категория тежка. И той успя да побеждава дори на тази възраст шампиони, които са били преди него.
Щом се търси намира се. И ние намерихме този симпатичен боксьор, който за кратко врем омая всички специалисти, съдии  и т.н, които започват вече да го уважават и да разбират, че това момче има т.нар. „боксов хляб“. За да може и той по-спокойно да се качва на ринга и да показва това, което може, което знае и което е научил.
На него разчитаме за близкото бъдеще. Той има качества да стане шампион и в професионалния бокс, тъй като своята категория вече я е завладял в Европа, познават го и в почти целия свят. И се боят от него! Ние си имаме тактика, другите да му мислят как играят срещу нашето момче!

В края на срещата треньорът Мутафов отправи и едно предложение към ръководството на Община Тунджа – Даниел Асенов да бъде обявен за почетен гражданин на Общината заради високите си резултати в спорта.

 

Пълен запис чуйте в прикачения файл:



Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!