Обратно към категорията

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по случaя с умрели животни след водопой в Кукорево

   

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира по случея с умрели животни след водопой в КукоревоРайонна прокуратура – Ямбол се самосезира и постанови проверка, по повод разпространена  в медиите информация, в която се посочва, че на 13.08.2017г., след водопой в река Тунджа, са умрели животни, собственост на мъж от село Кукорево, обл.Ямбол.
Проверката, която има срок за извършване от 30 дни, е възложена за извършване на ОД на МВР – Ямбол, РИОСВ –Стара Загора, Басейнова дирекция –Пловдив, Регионална  ветеринарно-медицинска служба -  Ямбол и Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол.
Горепосочените институции трябва са съберат подробни сведения от страна на собственика на животните и други лица имащи отношения по случая и да установи има ли пострадали други животни, които са консумирали вода от р. Тунджа.  Ще бъде изследвана водата и ще бъде установено представлява ли тя опасност за живота и здравето на хората или животните. Ако се установи замърсяване,  то ще бъде установен и източника за него. Предстои да бъдат взети и проби, които да установят и точната причина за смъртта на животните.
След  извършване на горепосоченото и други действия в хода на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени има ли данни за извършено престъпление от общ характер.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!