Обратно към категорията

10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще се състои в Жеравна

   

10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще се състои в Жеравна 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия ще се състои в Жеравна на 18, 19 и 20 август, съобщиха организаторите.
Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Архитектурният резерват Жеравна е избран за център на фестивала заради автентичната възрожденска атмосфера и достъпното си и удобно местоположение – в централната част на страната.
Участието в този фестивал е доброволен акт и желаещите да се включат в него старателно спазват задължителните изисквания за провеждането му. С цел да се придаде възможно най-пълна автентичност на обстановката и максималното й приближаване до българския бит отпреди век и половина, действа строг фестивален правилник.
Главното изискване, за да се влезе на фестивална територия, е да сте облечени във фолклорна носия, която всеки си осигурява сам. Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място. През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!