Обратно към категорията

Национална конференция в Ямбол за семейния бизнес, организирана от ЯТПП и партньори

   

Национална конференция в Ямбол за семейния бизнес, организирана от ЯТПП и партньори

Ямболска Търговско-промишлена палата, в сътрудничество с Бизнес информационен център-Сандански и Югозападен Университет „ Неофит Рилски“- Благоевград, организираха конференция „Семейния бизнес и щафета – Да спечелим състезанието в бизнеса“по проект „Success…ion: Осигуряване на подкрепа за успешно унаследяване и трансфер на семеен бизнес чрез консултации и обучение“. В събитието участваха представители на семейни фирми, консултанти и организиации, работещи в негова подкрепа.

 

Конференцията  се проведе Синя салон на читалище „Съгласие“ в Ямбол. 

Събитието имаше и постигна  целта да представи пред заинтересованата общественост основната цел на проекта, новосъздадените обучителни материали по проекта, да разпространи актуална информация за семейния бизнес в България и на Евроепйски ниво, да разгледа предизвикателствата, пред които е изправен той в процеса на унаследяване и как успешно новото поколение да застане на управленския пост и надгради наследеното.

 

Учебните материали по проекта са резултат от съвместно изследване и разработка на партньорите в проекта, внасяйки аспекти на семейния бизнес от България, Гърция, Испания, Германия и Кипър. Координатор и водещ се координира от Ямболската търговско-промишлена палата (ЯТПП).

Конференцията откри и представи участниците г-н Стойчо Стойчев - председател на ЯТПП

Поздрав към участниците в конференцията отправи зам. областният управител Волен Дичев

 

Семейният бизнес е една от най-старите форми на осъществяване на бизнес. Днес той не е просто в основата на частния сектор, а поддържа цели икономики. В Европейския съюз семейните предприятия съставляват повече от 60% от всички фирми, а освен това представляват 40% - 50% от общата заетост.

 

Процесът на трансфер и приемственост в или извън семейството е изключително решителна фаза от съществуването на едно семейно предприятие. Според последните проучвания, наследяването на семейния бизнес се проваля в 60% от случаите, поради недобра комуникация в семейството, а не поради провали, произтичащи от професионални грешки в областта на счетоводството, правното и финансово-консултантското планиране или поради правни разпоредби относно прехвърлянето на предприятия. В същото време, подкрепата и консултирането в сферата на бизнес трансферите се фокусират твърде много върху техническите и законодателните въпроси.


--------

За повече информация относно проект Success…ion -  г-жа Даниела Илчева на e-mail:  yccibg@gmail.com  или изпратете съобщение на e-mail: contact@succession-project.eu










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!