Обратно към категорията

МАРИЯ ЧИПОВСКА: БЛОК В ЯМБОЛ ПРОПАДА, 32 СЕМЕЙСТВА ЧАКАТ...

   

МАРИЯ ЧИПОВСКА: БЛОК В ЯМБОЛ ПРОПАДА, 32 СЕМЕЙСТВА ЧАКАТ...МАРИЯ ЧИПОВСКА: БЛОК В ЯМБОЛ ПРОПАДА, 32 СЕМЕЙСТВА ЧАКАТ...

Общинският съветник Галин Костов:...

Мария Чиповска: "Дойдох днес да се срещна Георги Славов, защото исках очи в очи да го попитам: как си отстоявате обещанията които давате? За какво става дума. От 10 години живеем в блок на „Димитър Благоев” 8, от тогава имаме 7 преписки с кмета, с които го молим за трайна настилка зад блока. Това нещо до ден днешен не е свършено. Аз съм се ангажирала вече няколко години с подписи и т.н. Блокът пропада и 32 семейства чакат всеки момент да им се случи нещо, което да ги лиши от собственост и от това да живеят нормален живот.
Проблемите на нашия град са много и един от тях е транспортът. Транспортът е под всякаква критика. Просто нямам думи! Пресен пример от днес – чаках автобус №1 повече от час. Докога ние ямболци ще търпим такова отношение към нас. Ние искаме да възродим нашия град, нашите деца да бъдат тука. Но ние трябва да им осигурим условия. Къде сте, г-н кмете и докога ще се отнасяте така с нас, тези които живеем тук и сме създали града?!
Не само като дойде някой от друг град да се възхищава на плочките в центъра. Ние гражданите искаме да се чувстваме щастливи и доволни от живота, който живеем в Ямбол.
Да спомена за екологията. Отвратителна работа с река Тунджа! Малкото дървета, които имаше на ул.”Оборище”, бяха изсечени заради канализацията, но други не бяха посадени. Да не говорим, че като няма пречиствателна станция с тази канализация из целия град мирише на какво ли не.
Ние ще възродим Ямбол, когато с общи усилия го заставим г-н кмета, да направи така, че ние като негови работодатели, като хора, които милеем за града си, живеем в него – той да се отнася към нашите проблеми присърце», а не да се крие и да не ни дава възможност да споделим мъките и тегобите си."
 
Изказането на Мария Чиповска е по време на общоградско събрание под мотото „Да възродим Ямбол е нашата обща кауза”. Преди седмица  в залата на НТС се събраха ямболлии на различна възраст, с различни професии, с различни интереси,  но с една обща цел – да живеем по-добре в Ямбол сега и за в бъдеще.  Въпреки отправената покана към кметове (настоящи и бивши) и народни представители, техните места в залата останаха празни, а предложенията на обществото нечути.  Единствено депутатът Николай Пенев уважи поканата и беше в залата, но не се включи в коментирането на наболелите теми. А те бяха разнопосочни, но до една важни за жителите на областта и показаха нерешени с години проблеми, най-важният от които липсата на диалог и разминаването между властимащите и обикновените жители на Ямбол.   
     
Както обещахме в серия публикации ще Ви представим някои от предложенията, отправени от жителите на Ямбол, обикновените хора - учители, лекари, военни, пенсионери. Предложения, в които местната власт не пожела да се вслуша, но които звучат актуално и разумно, изказани от хората преживели и осъзнали чрез личен опит недостатъците на системата.
 
Също така ще припомним интервютата на ямболските общински избраници, които те дадоха пред 999 по една важна и наболяла тема - увеличението на такса смет, за да може всеки един да прецени, дали има разлика между изказванията на обикновените граждани по значими за обществото въпроси и отговорите на властимащите, и имат ли те собствена позиция. 

ГАЛИН КОСТОВ: “( ВАШИТЕ) ВЪПРОСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ СА ТЕНДЕНЦИОЗНИ”

http://www.radio999bg.com/?id=26210

 














Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Господинова 20.11.2017 11:40

Аз също съм съгласна с изказането на Мария Чиповска,ами то проблемите в гр.Ямбол с години се търкалят и никой него е грижа за гражданите на града дали се чувстват и живеят добре в нашия град,само управляващи които се интересуват от власт и нищо друго!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!