Обратно към категорията

ПЕТИМА ЗАДЪРЖАНИ СЛЕД АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

   

ПЕТИМА ЗАДЪРЖАНИ СЛЕД АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

новините от полицията в Сливен
 С петима задържани завърши операция на полицията в Сливен по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества.  Акцията е проведена на 18 и 19 ноември на територията на град Сливен. Извършени са проверки на превозни средства, питейни заведения, търговски обекти и игрални зали. В хода на акцията са задържани петима мъже на възраст 24-39 години от град Сливен. При извършените процесуално – следствени действия в тях е намерено и иззето наркотично вещество -марихуана. По случаите в  РУ-Сливен са образувани  досъдебни производства.  
 
Трима водачи на МПС, употребили наркотици, са установени в хода на полицейска операция на 19 ноември на територията на РУ- Сливен. В село Гавраилово е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от мъж на 28 години от град Сливен. При проверката с техническо средство той е показал положителна проба за употреба на метамфетамин. Също на 19 ноември в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от водач на 21 години от град Сливен. Проверката за употреба на наркотични вещества е показала  положителна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин. Около 22,50 часа на 19 ноември в село Самуилово е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от  водач на 22 години от град Габрово. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за наркотични вещества - метамфетамин и канабис. 
Образувани са бързи производства. 
 
Полицейски служители са установили водачи, употребили алкохол, неправоспособни и водачи с нерегистрирани превозни средства в хода на операция по безопасност на движението. Операцията е проведена в дните от 17 до 19 ноември на  територията на РУ-Сливен. Регистрирани са 89 случая на нарушаване на скоростта, за които в „Пътна полиция“-Сливен са издадени електронни фишове. Образувани са две бързи производства за употреба на алкохол над 1,2 промила, едно за управление на нерегистрирано превозно средство и един на водач без шофьорска книжка, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС. Съставени са актове на още двама водачи с алкохол под 1,2 промила, 4 неправоспособни, два акта на водачи, отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол  и 22 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. Свалени са 7 регистрационни табели. 
 
Полицейски служители са задържали двама за измама веднага след получаване на сигнала. При задържането им се установява, че единият от задържаните, водач на автомобила, с който са се придвижвали,  е употребил наркотични вещества. На 19 ноември, в 07,30 часа, е получен сигнал от 42-годишна жена, че спрямо нея е извършена измама в размер на 50 лева. Предприети са незабавни действия от страна на полицейските служители. Веднага е установен  автомобилът, с който са се придвижвали лицата, посочени от заявителката. Задържани са 23-годишната С.С. и  27-годишният И.С. от град Сливен. При проверката за употреба на наркотици с дрегер "Drug test 5000" се установява, че И.С. управлява след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство. 
Парите са иззети и върнати на заявителката.                       
           
 
Нова Загора: Полицейска операция в районите на учебните заведения в град Нова Загора е проведа на 17 ноември с цел противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространение на наркотични вещества. Служители на РУ-Нова Загора са провели срещи с директорите на 6 учебни заведения в града, извършили са проверки в питейни заведения и търговски обекти в близост до училища и детски градини. Извършени са проверки на лица, склонни към противозаконни действия. В хода на операцията са съставени актове по ЗДвП и ЗБЛД. Разкрити са две престъпления- задържан е 21-годишен мъж при опит да открадне два мобилни телефона от паркиран лек автомобил на улица „Георги Бенковски“ в град Нова Загора; при проверка на лек автомобил „Фолксваген“ са иззети около 3 грама марихуана и 1 грам метамфетамин. Образувани са досъдебни производства. 
 
Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили водач, употребил наркотици и неправоспособен, който системно управлява МПС. На 19 ноември, около 20,40 часа, в град Нова Загора е спрян лек автомобил „Опел Корса“, управляван от Т.С.(22г.). При проверката  се установява, че Т.С. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС. В 23,40 часа, също на 19 ноември, в град Нова Загора е извършена проверка на 37-годишния П.А., водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Установява се, че П.А. управлява след употреба на наркотично вещество- метамфетамин.
Образувани са бързи производства. 
 
Пожар:
На 18 ноември, в 22,00 часа, в РУ-Нова Загора е получено съобщение за възникнал пожар в тухлена постройка в село Пет Могили. Произшествието е ликвидирано в 23,00 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са покривната конструкция и намиращите се във вътрешността на помещението вещи. Причините за пожара са в процес на установяване.
 
Твърдица: На 18 ноември, около 04,00 часа, в дежурната част на РУ-Твърдица е получено съобщение от 36-годишен мъж за кражба на лек автомобил „Нисан“, негова собственост. Автомобилът е бил паркиран пред дома на заявителя с поставен ключ в контакта. След проведените незабавни издирвателни действия автомобилът е намерен на 3 километра източно от град Шивачево катастрофирал в крайпътно дърво. Полицейските служители установяват извършителите. Те са И.С.(19г.) и П.Ч.(21г.) от град Шивачево. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Твърдица. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Котел: Пътно-транспортни произшествия
На 19 ноември, в 11,00 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие в село Стрелци  с пострадал пешеходец. От извършения оглед на местопроизшествие полицейските служители установяват, че 42-годишната М.А., водач на лека автомобил „Рено Меган“ е ударила при движение на заден ход 79-годишна жена. Пострадалата е откарана в МБАЛ-Сливен с фрактура на крака, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пресцентър ОДМВР Сливен 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!