Обратно към категорията

Детското отделение в Сливен получи дарение от „Българската Коледа“

   

Детското отделение в Сливен получи дарение от „Българската Коледа“

Отделението по детски болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получи дарение от инициативата „Българската Коледа“. Това съобщи началникът на отделението д-р Люба Бъчварова.  Дарението включва подвижен рентгенов апарат и многоканален пациентски монитор. 
„Двата апарата вече влязоха в употреба и резултатите са чудесни. Когато се налага да се направи рентгенова снимка, идва лаборант, който придвижва портативния рентгенов апарат до леглото на болното дете и прави снимка на място. Така спестяваме време и не се налага малките ни пациенти да бъдат извеждани извън отделението“, каза д-р Бъчварова. 
Многоканалният пациентски монитор проследява основни жизнени показатели – пулсова честота, честота на дишане, кислородна сатурация, температура и кръвно налягане. Той има сензори за различни възрастови групи – от бебета на няколко дни до деца на 18 години. На апарата се задават параметрите в норма и при промяна се задейства аларма. 
Отделението кандидатства за втори път за предоставяне на апаратура от „Българската Коледа“. Първият път получи ехограф, който се ползва и до днес.  

 
21.11.2017 г. 
Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!